Magazin > Lepota & telo
76 ogledov

Hujšajte s feng šujem

hujšanje, tehtnica Žurnal24 main
Element zemlja, ki spodbuja tek, se skriva tudi v sladkem okusu, zato omejite vnos takšne hrane. Upoštevajte koledar.

"Po feng šuju je za nabiranje kilogramov odgovoren element zemlja, ki zbira energijo, tako kot mi nabiramo odvečne kilograme," je pojasnila Helena Golenhofen, voditeljica Feng shui akademije in ena izmed izbranih učencev mojstra Chan Kun Waha, ki obvlada imperialni feng šuj, ki so ga uporabljali samo na kraljevem dvoru na Kitajskem.

Okrepiti kovino in les

"Za uspešno hujšanje je zato treba disciplinirati element zemljo in okrepiti elementa kovino in les. V jedilniku povečajte vnos pekoče (kovina) in kisle (les) hrane, vendar pri tem upoštevajte želje svojih brbončic," svetuje Golenhofenova, ki ugotavlja, da je nekomu pekoča že rukola, medtem ko kdo drug za enako pekoč okus potrebuje žlico pekoče paprike.

V pomoč tudi slano

"Pri hujšanju je dobrodošla tudi slana hrana, saj navlaži element zemljo in ga s tem nekoliko oslabi. Vendar pazite, da ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa soli," opozarja sogovornica.

Hujšanja se ne lotevajte januarja, aprila, julija in oktobra, ko vlada redilni element zemlja, saj boste takrat veliko težje shujšali. "Najslabši rezultati so zadnjih 18 dni teh mesecev, ko je element zemlja izjemno močan. Pri tem upoštevajte, da se kitajski mesec začne šele okrog 5. v mesecu," opozarja svetovalka za feng šuj. Zemeljska pa so lahko tudi nekatera leta, kot je bilo lansko. Toda naj to ne bo izgovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.