Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Imate suhe roke?

roke Shutterstock
Potem redno nosite rokavice, roke pa mažite s hranljivimi kremami z naravnimi masli.

Nizke temperature in veter kožo rok pogosto zelo izsušijo, ta postane občutljiva, trda in razpokana, pojavi se lahko občutek srbečice,” vpliv neugodnih vremenskih razmer na kožo rok in nohtov opisuje manikerka Marija Klincov.

Kot najpomembnejše orožje v boju proti poškodovani koži rok Klincova zato priporoča redno nošenje rokavic. Posebne zaščitne rokavice uporabljajte tudi pri gospodinjskih opravilih.

Krema v vsako torbico

Pozimi je na roke priporočljivo še pogosteje nanašati kreme in losjone,” pravi Klincova in svetuje, da je kremo najbolje nanesti po vsakem umivanju rok. Kakovostno kremo za roke svetuje tudi lepotna strokovnjakinja Branka Pavlovič, ki predlaga, naj ta postane kar stalna “oprema” ženske torbice.

Zimska naj bo hranilna

Klincova še svetuje, da bodite pri nakupu zimske kreme za roke nekoliko pazljivejše, saj so zimske kreme za roke bolj hranljive, medtem ko poletne delujejo predvsem vlažilno. Zimske kreme lahko po njenih besedah prepoznate po vsebnosti naravnega masla – denimo karitejevega ali kokosovega.

Pravilno oblikovanje

Pavlovičeva pri negi rok izpostavlja še pravilno oblikovanje nohtov – obnohtne kožice namreč nikoli ne strizite ali potiskajte nazaj. “Pomembno je tudi, kako nohte pilite; obstajajo posebne pilice glede na tip nohta,” razlaga Pavlovičeva in dodaja, da vam bodo o tipu nohta svetovali profesionalni manikerji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.