Magazin > Lepota & telo
93 ogledov

Ingver za zdrave jajčnike

Ingverjev čaj je zelo okusen in osvežilen tudi v ledeni, poletni različici z met Žurnal24 main
Ingverjev čaj je dobro zdravilo za lajšanje menstrualnih bolečin, najnovejša raziskava pa je pokazala, da uživanje ingverja zmanjšuje možnosti za pojav raka na jajčnikih.

Ameriška raziskava, objavljena v časopisu Health, razkriva, da aktivne sestavine v ingverju, ki spodbujajo obrambo celic pred prostimi radikali, preprečujejo rast rakavih celic na jajčnikih. Rezultati razsikave so še en razlog več za zdrav ingverjev napitek.

Zagovorniki naravne medicine ingver uvrščajo na vrh zdravilnih rastlin in med najmočnejše rastlinske antioksidante. Je zaveznik zdravega imunskega sistema, njegovo uživanje poskrbi za zdravo prebavo, v zimskih dneh pa je topel ingverjev napitek prava izbira za zniževanje povišane telesne temperature. Še več zdravilnih namigov o ingverju preberite tukaj.

Za preventivo, proti prehladu ali za premagovanje kašlja poskusite ingverjev čaj z medom.

Potrebujete:

  • 1 l vode
  • 3 žlice sveže nastrganega ingverja
  • 5 žlic medu
  • pol pomaranče


Priprava:
V vrelo vodo vsujte nastrgan ingver in kuhajte 10 minut. Odstavite in precedite v čajnik. Nato čaju primešajte med in sveže stisnjen pomarančni sok. Pijte toplega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.