Magazin > Lepota & telo
95 ogledov

Intenzivni napad na celulit

Kavitacija je najnovejša odkrita metoda odpravljanja maščobnih oblog, ki temelji Žurnal24 main
Samo telovadba in zdrava prehrana pri odpravi celulita žal ne pomagata vedno. Prav zato so strokovnjaki odkrili rešilne terapije, ki se s celulitom spopadajo bolj uspešno.
ULTRAZVOČNA LIPOLIZA – KAVITACIJA
Gre za najnovejšo odkrito metodo opravljanja maščobnih oblog, ki temelji na ultrazvočnih valovih. Pri postopku selektivno uničuje (in ne zgolj zmanjšuje) maščobne celice, pri tem pa ne poškoduje kože, živcev ali krvnih žil. Kavitacija neposredno učinkuje na maščobno celico, saj tresljaji, ki jih sproži v globino tkiva, omogočajo, da se celica odpre, limfa iz nje pobere odpadne proizvode, ti pa se z urinom odstranijo iz telesa. Maščoba iz odprtih maščobnih celic se v obliki trigliceridov nato izloči v krvni obtok, kjer se porabi kot vir energije. Prav zato je priporočljivo, da ste po končani terapiji telesno aktivni in da popijete zadostno količino vode. Metoda je sicer varna in neboleča, za dosego optimalnih rezultatov pa se kombinira s terapijami za izboljšanje cirkulacije in povečanje metabolizma telesa ter večjo elastičnost kože.

Rezultati terapije
Posamezen tretma traja od 30 do 60 minut, odvisno od velikosti predela. Pri večini pacientov je zmanjšanje obsega obravnavanega predela vidno že po prvem tretmaju (z enim posegom namreč obseg zmanjša za približno dva centimetra). Za večje zmanjšanje obsega pa se priporoča več tretmajev.

Cena posameznega tretmaja:
Odvisna je od predela telesa in velikosti obravnavanega predela. Okvirna cena obravnave, ki traja 40 minut, pa je 180 evrov.

VELASMOOTH
VelaSmooth je prvi in za zdaj edini medicinski aparat za odstranjevanje celulita, ki temelji na elektro-optični sinergiji, kombinaciji bipolarne radiofrekvence (RF), infrardečega sevanja (IR), masaže in vakuuma. IR in RF segrevata kožo do 15 milimetrov globoko, s tem pospešita presnovo v maščobnih celicah, posledica pa je zmanjšanje maščobnih skupkov. Vakuum razširi žile v koži in podkožju, kar posledično izboljša prekrvavitev, to pa dodatno pospešuje presnovo maščob in tvorbo svežih vezivnih vlaken.

Rezultati terapije
Do zdaj že končane študije potrjujejo njegovo učinkovitost in varnost. Po osmih tretmajih je bilo strokovno ocenjeno izboljšanje videza celulita vsaj 50-odstotno. Ob rednih vzdrževalnih ponovitvah enkrat do dvakrat na mesec pa se izboljšanje ne le vzdržuje, temveč celo stopnjuje.

Cena posameznega tretmaja:
Odvisna je od stopnje in razširjenosti celulita, področja obravnave in trajanja posameznega posega. Vsaka obravnava lahko stane od 30 do 80 evrov.

Ko težav ni. © iStockphoto

 
MEZOTERAPIJA
To je medicinska metoda, s katero se v srednji sloj kože (mezoderm) do globine šestih milimetrov vbrizgavajo aktivne snovi. Mezoterapevt s tankimi in kratkimi iglami zdravila vbrizgava lokalno in v majhnih odmerkih. Vbrizgavajo se različne mešanice: monopreparati (vitamini, minerali, aminokisline), rastlinski izvlečki in celični preparati. Ob pravilni diagnozi in izbiri terapije daje metoda odlične rezultate, saj pospeši mehanizme za razgradnjo maščobe, izboljša mikroprekrvavitev, tonizira mišice in pospeši proces izmenjave snovi v organizmu. A pozor: z mezoterapijo se poskušajo ukvarjati mnogi, pri čemer ne uporabljajo sodobnih aparatov, ampak se zadovoljijo z rabo navadnih ali inzulinskih brizgalk. Zato je pomembna usposobljenost človeka, ki se ukvarja z mezoterapijo.

Rezultati terapije
Posamezen tretma traja od 15 do 20 minut, rezultati pa so vidni že po prvi mezoterapiji. Postopek je nekoliko boleč, zato mezoterapevti pri postopku pogosto uporabijo lokalni anestetik. Uspešnost pri odpravi celulita je v veliki meri odvisna od specialistove strokovnosti, saj on odloča, katero tehniko prebadanja, katere brizgalke in katere preparate bo uporabil.

Cena posameznega tretmaja:
Od 125 do 250 evrov.

ENDERMOLOGIJA
Gre za neoperacijski in nenasilen postopek, ki zmanjšuje videz celulita, izboljša prekrvavitev, odpravlja manjše mišične bolečine, sprošča mišične krče in oblikuje telo. Varnost in učinkovitost endermologije so obravnavali v različnih kliničnih študijah in prav vse raziskave so pokazale njen pozitivni učinek. Za njeno uporabo je potrebna motorizirana naprava, na kateri sta dva nastavljiva valčka in nežna enota, ki masirajo kožo na poseben način. Sprosti vezivno tkivo in pospeši krvni obtok, tako da pomaga pri izmenjavi tekočine in odstranjevanju maščobe.

Rezultati terapije
Večina povprečno potrebuje dva obiska na teden (obisk več kot dvakrat tedensko ne prinese boljših rezultatov). Ponavadi se prvi – zelo dobri – rezultati pokažejo nekje po petih obiskih, priporoča pa se jih petnajst, nato pa enkrat na mesec. Občutki med terapijo so sprva nenavadni, kmalu pa postanejo zelo prijetni.

Cena posameznega tretmaja:
Okvirna cena za tretma, dolg 45 minut, je 45 evrov.

DERMODYNAMIC – ''TRI-ACTIVE SYSTEM''
Metoda Dermodynamic je neke vrste liposukcija brez skalpela in bolečin. Gre za kombinacijo treh metod: lokalnega hlajenja, masaže z ritmično aspiracijo in globoke laserske stimulacije, ki se med seboj dopolnjujejo. Laser neposredno razbija maščobne celice, okrepi limfni in krvni obtok ter pomaga pri nastajanju kolagena in novega vezivnega tkiva. Po laserski obdelavi se maščobe oziroma celulit na površju kože bistveno zmanjšajo že po prvem obisku, postava je preoblikovana. Vakuumska masaža dodatno gladi in napne kožo, krioterapija (hlajenje) pa pospeši izločanje odvečne tekočine in toksinov iz telesa.

Rezultati terapije
Posamezen tretma traja približno 30 minut, za vidne rezultate pa je potrebnih dvanajst obiskov trikrat na teden. Ker učinki terapije trajajo od nekaj tednov do nekaj mesecev, je za vzdrževanje rezultatov potrebno ponavljanje terapije dvakrat na mesec.

Cena posameznega tretmaja:
Okvirna cena za tretma, dolg 30 minut, je 50 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.