Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Intimna parna kopel

Razvajanja v wellnessu so lahko deležni tudi vaši skriti kotički. (Foto: Shutter Žurnal24 main
Za intimne ženske predele je zdaj na voljo posebna nega.

Iz Koreje v Združene države Amerike in Evropo prihaja zadnja modna muha wellnessa in nege telesa. Gre za parne kopeli, namenjene ženskim intimnim predelom.

Para deluje protistresno
Tretma je videti tako, da ženska sede nad odprtino, iz katere izhaja z eteričnimi olji raznih zelišč obogatena para. Po navedbah tujih sprostitvenih centrov (pri nas tovrstna nega še ni možna) naj bi odišavljene parne kopeli intimnih delov ženskam pomagale zmanjšati učinke stresa in se sprostiti, to pa naj bi posledično vplivalo tudi na večjo možnost zanositve. Prav zato postajajo intimne parne kopeli vse bolj priljubljene pri ženskah srednjih let, ki imajo težave s spočetjem otroka. Moške različice tega tretmaja za zdaj niso iznašli. Kljub navdušenim uporabnicam strokovna javnost ostaja skeptična, saj ni nobenih znanstvenih dokazov, da bi postopek, ki sicer stane okrog 50 evrov, res kakorkoli učinkoval na zdravje in počutje. Možnosti, da gre pri vsem tem le za učinek placeba, so zato velike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.