Magazin > Lepota & telo
131 ogledov

Izberite dobrega zobozdravnika

Ženska z jabolkom Shutterstock
Zobne luske. Estetski poseg, s katerim popravijo videz in barvo zob, zob pa lahko tudi povečajo.

“Z zobnimi luskami oziroma estetskimi faseti ne izboljšamo le videza in barve zob, ampak lahko z njimi zob tudi povečamo, zmanjšamo medzobni prostor, popravimo nepravilne lege zob in podobno,” pojasnjuje Ljubo Marion s katedre za stomatološko protetiko na ljubljanski medicinski fakulteti.

Minimalen poseg

Prednost estetskih faset je, da njihovo nameščanje zahteva minimalne posege v zobovje. “Postopek ni boleč – obrusi se samo sklenino ali začetek dentina – in po navadi poteka brez anestezije. Predvsem se uporablja v zobovju do petice,” dodaja Marion. Čeprav je brušenje zoba minimalno, gre za nepovratno dejanje. Sogovornik priporoča, da estetsko oskrbo opravi specialist stomatološke protetike, saj se je dodatno izobraževal, ali pa zobozdravnik, ki se je sam dodatno šolal in sodeluje z odličnim zobotehnikom.

Ne konfekcijskim

“Najbolj kakovostne in najlepše so luske iz klasičnega porcelana,” meni profesor, ki odsvetuje konfekcijske luske. Te se po minimalnem brušenju zob ali celo brez brušenja le prilepijo nanje. “Obstaja samo ena barva fasete. Zobje so precej debeli in se že od daleč vidi, da so konfekcijski, in delujejo umetni,” še dodaja Marion.

Komentarjev 2
  • erikkk 19:09 21.oktober 2012.

    V tujini vse od naštetega zgoraj, dobite do 3X ceneje. Zato svetujem da greste čez mejo... Pri nas so preveč dragi ... Pred parimi dnevi so po medijih napadali ljud, ki hodijo v tujino ... Zdaj pa mamijo ...prikaži več z lepimi besedami ...Nič ne bo ... tujina je zakon.

  • linka 08:09 21.oktober 2012.

    PRI NAŠIH PLAČAH SI TO LAHKO Z LEVO ROKO PRIVOŠĆIMO !