Magazin > Lepota & telo
230 ogledov

Izberite pravo ribo za vaše telo

To, da je zdravo jesti ribe, že veste. Verjetno pa vam je manj znano, da vsaka r Žurnal24 main
Veliko rib ima blagodejne učinke na srce in krvožilni sistem, saj vsebuje zdrave nenasičene omega 3 maščobne kisline. Kljub temu pa ima vsaka vrsta ribe svojo posebnost.

Postrv
Ta sladkovodna riba v sebi skriva veliko omega 6 maščobnij kislin, ki spodbujajo razvoj možganov in pravilno delovanje živčnih celic. Z njimi boste ohranili bistro pamet in hitre reflekse.

Ne pretiravajte!
Tako kot vsaka stvar je tudi prepogosto uživanje rib lahko škodljivo. V ribah se lahko namreč kopičijo škodljive snovi, ki ob pretežno ribji prehrani začnejo nagajati telesu in lahko povzročijo bolezni. Bodite torej pazljivi in zmerni. Ribe jejte do trikrat tedensko in izbirajte različne vrste rib.

 

Polenovka

Vsebuje veliko vitaminov A, E, B6 in B12, pa tudi veliko mineralov. Odlična je za dobro delovanje in zdrav videz kože, lepe nohte in lase. Vsebuje tudi kalcij, ki je ključen za zdrave in močne kosti in zobe.

Sardele, losos in inčuni
Med vsemi ribami te vsebujejo daleč največ omega 3 maščobnih kislin. Te so pomembne za nadziranje ravni hoelsterola v krvi in zdravo srce, obenem pa krepijo imunski sistem.

Tuna
Ena izmed najbolj priljubljenih konzerviranih rib je bogata z železom in vitamini B3, B12 in B6. Uživanje tune zato preprečuje slabokrvnost in poskrbi, da rdeče krvne celice organom dostavijo dovolj kisika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.