Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Izboljšajte razpoloženje z aromaterapijo

Dišavna olja vzbujajo občutek sreče, navdajo z energijo, lahko pa tudi sproščajo Žurnal24 main
Aromaterapija s pomočjo različnih eteričnih olj in drugih aromatičnih rastlinskih snovi zdravi dušo in telo.

Porušeno ravnovesje
Do bolezenskih stanj pripelje porušeno energijsko ravnovesje v telesu. Eterična olja pripomorejo k temu, da se telo samo pozdravi. Aromaterapija omogoča psihično in fizično sprostitev ter krepi splošno telesno počutje. Vonj eteričnih olj deluje neposredno na podzavest in tako vpliva na počutje in razpoloženje.

Eterična olja so darilo narave
Dišavna olja lahko vzbujajo občutek sreče, navdajo z energijo, lahko pa tudi sproščajo, vzbujajo spolno slo ali povečajo zmožnost koncentracije. Z nanašanjem na kožo učinkujejo proti gubam, kožo zgladijo in izboljšajo njeno strukturo. Na splošno imajo eterična olja na nas različen vpliv, odvisno od vrste rastline, iz katere je bilo pridobljeno.

Uporaba
Z vdihavanjem delujejo na vse dihalne poti, zato so še posebej priporočljiva pri prehladih in težavah z dihalnim sistemom. Drugi način delovanja na telo je skozi kožo. Ker eterična olja raztapljajo maščobo, se zelo hitro vpijajo, v stiku s kožo pa razširjajo kapilare in obnavljajo povrhnjico.

Eterična olja imajo različne lastnosti, odvisno od vrste rastlin, iz katerih so bila pridobljena:

  • Cimet: Izboljšuje razpoloženje, blaži slabost, pospešuje prebavo in prekrvavitev, krepi samozavest.
  • Sivka: Blaži krče, uravnava krvni pritisk, krepi srce in imunski sistem, uravnava prebavo, blaži živčno in psihično preobremenjenost, zdravi migreno, epilepsijo, histerijo, živčne bolezni, pljučne bolezni, bronhitis, astmo.
  • Limonin cvet: Blaži bolečino, sprošča, krepi spanec, deluje protivnetno.
  • Črni poper: Lajša bolečine in sprošča mišice, preprečuje zatrdelost v mišicah.
  • Ylang ylang: Pomirja, spodbuja čute, uravnava živčni sistem, vzbuja občutke sreče in zadovoljstva, blag afrodiziak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.