Magazin > Lepota & telo
51 ogledov

Izdelal kavbojke, ki odpravijo celulit

kavbojke ženska Shutterstock
Brazilski modni oblikovalec Alexandre Herchcovitch bo s svojim izumom osrečil marsikatero žensko. Izdelal je namreč kavbojke, za katere trdi, da lahko med nošenjem odpravijo celulit.

Alexandre Herchcovitch je kavbojke, ki si jih bo zaželela vsaka ženska, predstavil na nedavni modni reviji za zimo 2014. Herchcovitchev "lepotni denim" obljublja, da bo toploto ženskega telesa pretvoril v infrardeče žarke, ki bodo spodbudili prekrvavitev; ravno slaba prekrvavitev je namreč v veliki meri kriva za nastanek celulita.

Brazilski oblikovalec tako trdi, da je razvil prve proticelulitne kavbojke na svetu, potem ko jih je preizkušal več kot pet let. Za svojim izumom trdno stoji, a kljub temu že pričakuje komentarje skeptikov, saj večina zdravnikov trdi, da celulita ni možno odpraviti s kremami ali aparati, ki delujejo od zunaj. Številni namreč še vedno zagovarjajo to, da se celulita lahko rešite le z zdravo prehrano.

Že več spodletelih poskusov

Kljub dvomom se je modna industrija že pred časom z veseljem lotila izdelave oblačil, ki naj bi odpravila celulit. V začetku leta je znamka Wrangler že lansirala kavbojke, ki naj bi pomagale v boju proti celulitu, a le, če jih stranka nosi osem ur na dan, pet dni na teden in kar štiri tedne. Tudi znamka Mohicano Jeans se je lotila svojega načina, pri čemer so v džins dajali aloe vero, ki naj bi prav tako zmanjševala celulit.

Čeprav nobene omenjene kavbojk niso dosegle svojega cilja in bile priljubljene pri uporabnicah, se je Herchcovitch lotil povsem novega pristopa, ki se zanaša na toplotno tehnologijo. Morda pa njemu uspe?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.