Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Je vaša koža pripravljena na jesen?

jesen Profimedias
Suha koža, bleda polt? S temi petimi triki boste z žarom vstopile v jesen.

1. težava: Bleda polt
Sonce izgublja svojo moč, kar pomeni, da bo vaša lepa počitniška porjavelost kmalu izginila. Koža je zato videti bleda in nezdrava.

Kako si lahko pomagate? Z nežnim pilingom najprej odstranite odmrle celice, kar bo takoj poživelo vašo polt. Na obraz nato nanesite negovalne serume, ki jih s krožnimi gibi vtrite v kožo, ki bo zaradi sestavin, kot sta beli čaj ali koencim Q10, videti bolj sveža in mladostna.

2. težava: Suhi lasje
Sonce, morska voda in sušenje las. Vse to lahko uniči vaše lase.

Kako si lahko pomagate? Najprej naj vam frizer poreže konice las. Nato si kupite šampon in balzam, ki vsebujeta vitamin B, pšenične proteine in eterično olje evkalipta, ki bodo okrepili strukturo las. S posebnimi izdelki, na primer olji, ki temeljijo na pomarančni kislini, boste lasem takoj povrnili lesk. Ne prestrašite se, če vam jeseni lasje močneje izpadajo. Obnovo las lahko pospešite s pravo prehrano: polnozrnati izdelki, jajca in stročnice.

3. težava: Suha koža na golenici
Suha koža, ki se lupi, je znak, da se je porušilo ravnovesje zaščitne plasti kože. To lahko povzročijo tudi temperaturne spremembe.

Kako si lahko pomagate? Uporabljajte mastne kreme, ki vsebujejo karitejevo maslo, arganovo olje ali orehovo olje. Še boljši rezultat boste dosegli, če krema vsebuje tudi pantenol ali hialuronsko kislino.

4. težava: Trda koža na stopalih
Mnogi na stopala, ko nastopi obdobje nogavic, pozabijo.

Kako si lahko pomagate? V toplo vodo dodajte nekaj negovalnega olja in namočite noge. Voda bo pospešila prekrvavitev in omehčala trdo kožo na stopalih. Po kopeli uporabite kremo za stopala. Občasno stopala razvajajte tudi s pilingom.

5. težava: Obarvani nohti
Zaradi laka se lahko nohti rumenkasto obarvajo. Uporabljajte podlak!

Kako si lahko pomagate? Za začetek nohtom privoščite piling. V posodi zmešajte 10 ml kisa in 500 ml tople vode. Nohte namakajte 10 minut, nato jih dobro posušite in zloščite s pilico za nohte. Nanje nanesite lak z belilnim učinkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.