Magazin > Lepota & telo
77 ogledov

Jedilnik pevke Alye

Alya Žurnal24 main
Nutricionistka z Zavoda za zdravo prehrano Alja Dimic se je tokrat potrudila z oceno Alyinega jedilnika.

Alyin jedilnik je skoraj vsak dan enak.

  • Zajtrk: sadje ali žitarice s sojinim mlekom, če ni časa, ga ni:)
  • Kosilo: zelenjava, morska hrana
  • Večerja: sadje, zelenjava


Zajtrk:

Alyi bi vsekakor priporočila, da si čas za zajtrk vzame, saj je zajtrk resnično zelo pomemben obrok dneva. Ponoči se naš metabolizem upočasni, zato je zajtrk ključnega pomena, ko začne naša prebava spet delati. Alya naj si zjutraj privošči dober, naravni probiotični jogurt, ki bo poskrbel za zdrave črevesne bakterije. Žitarice naj uživa nepredelane oziroma takšne brez raznih dodatkov. Najbolje je, da v sojino mleko namoči ovsene kosmiče in jim po želji primeša narezano sveže sadje.

Kosilo:
Kosilo ima Alya zelo zdravo, pazi naj le, da bo zelenjava čimbolj sveža in lokalne pridelave. Lahko jo popeče na kokosovem maslu ali le pokuha v sopari. Pripravi naj si tudi kakšno mešano solato, zabeli pa naj jo z olivnim oljem in limoninim sokom, ki na naše telo deluje bazično in pomaga pri presnovi. Morska hrana naj bo sestavljena iz svežih rib, ki so bogate z maščobnimi kislinami omega 3. Ribje olje vsebuje EPA- in DHA-maščobne kisline, ki ju rastlinska olja ne vsebujejo, za naše zdravje pa sta ti dve maščobni kislini esencialni – naše telo ju samo ne proizvaja, zato si ju moramo nujno zagotoviti s prehrano.

Večerja:
Alyi bi priporočila, naj si sadje raje privošči čez dan, na primer za malico. Za večerjo pa naj uživa predvsem beljakovinsko hrano. Zelenjava je v redu, iz nje si lahko pripravi juho, mešano solato ali zelenjavni narastek.
Alya naj čez dan ne pozabi na veliko nesladkane tekočine, ki je za naše zdravje zelo pomembna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.