Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

Jutro brez temnih kolobarjev in oteklin

ženska lepota Shutterstock
Podočnjaki. Kadar je za preventivo prepozno, vam lahko pomagajo le hladni obkladki in ličila.

Če je bila noč prekratka ali večer prenaporen, je za preventivne ukrepe, ki bi preprečili utrujen videz in podočnjake, že prepozno. Na srečo lahko z nekaj preprostimi rešitvami omilite večino škode in skrijete posledice ponočevanja. "Ukrepati pa je treba glede na vrsto podočnjakov, saj poznamo obarvane in vrečaste podočnjake," pravi vizažistka Manca Maselj.

Hlad zmanjša zabuhlost

Naj bodo to hladne rezine kumaric, led ali hladna maska za oči, ki jo je pametno za vsak primer vedno imeti v hladilniku, hladni obkladki na vekah oziroma okrog oči bodo zmanjšali zabuhlost, meni vizažistka. Obenem vas bo hlad prebudil in vam pomagal, da se spoprimete z dnevom pred seboj.

Izberite pravi korektor

Kadar vas pod očmi motijo temni kolobarji, se jih je treba lotiti drugače. "Priskrbite si dober korektor," svetuje Masljeva. Vendar ni primeren kar prvi z ustreznim odtenkom, ki ga zagledate na polici. "Vsak ima svojo sestavo in različno vrednost pH, zato je treba poiskati tistega, ki najbolj ustreza vaši koži," poudarja vizažistka. Temu velja nameniti nekaj časa, še preden v ogledalu zagledate rezultate prekrokane noči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.