Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Kaj mora znati vsaka hčerka

klepet prijateljice Shutterstock
Obstajajo tudi pravila, ki se jih mora naučiti vsaka hčerka. Med drugim to, da odkrito govori o svojih čustvih, da se ima rada in se spoštuje, da si je nihče ne lasti ter da tangice lahko nosi le občasno.

Spletna stran Scary Mommy ponuja vrsto nasvetov in izkušenj staršev po vsem svetu. Potem ko smo že pogledali, kar mora znati vsak sin, si sedaj poglejmo, kakšni so nasveti staršem, da naučijo svoje hčerke:

Naučite jih, da niso nikogaršnja lastnina. Naučite jo samostojnosti, da ne bo nosila majčke, na katerih piše 'sem samo tvoja', 'naredila bi vse za tebe' in podobno...

Pogosti nasvet staršem je ta, da jo, ko je čas za to, naučijo, da svoja čustva ne skriva. Če ne želi o tem, kar čuti, govoriti, naj to izrazi na drug način, naj napiše, odigra ali podobno in ne skriva v sebi.

Svojo hčerko naučite, da se ima rada, se spoštuje, ne glede na to, ali je suha, debela, visoka ali majhna. Prepričajte jo, da je lepa od zunaj in znotraj.

Prav tako se mora spoštovati in ceniti. Nič ni narobe, če je kdaj sama. Mora pa vedeti, da se vedno lahko obrne na vas, če rabi pomoč.

Oprijete hlače, ki razkrivajo spodnje hlače, niso seksi. Enako velja, da niso vsem všeč velike prsi, tetovaže in podobno.

Naučite jo, naj bo močna in se ne boji neuspeha. Strah je ne sme zaustaviti, da bi znova poskusila doseči tisto, kar je načrtovala, a ji je spodletelo.

Svoje fotografije naj ne pošilja nikomur, ki ga ne pozna. Ne preko elektronske pošte ali mobitela, nikoli nikoli nikoli. To pravilo ji ponovite večkrat.

"Fanta ne kradi svoji najboljši prijateljici. Moški pridejo in gredo, prijateljica pa ostane za vedno," je še en zelo koristen nasvet, ki morda zveni malce staromodno, a je še kako aktualen.

Naučite jo, da je nihče ne bo jemal resno, če se ji bodo izpod kavbojk videle tangice ali polovica riti. Tangice so sicer sprejemljive, vendar ne za vsako priložnost.

Pomagajte ji, da bo opustila branje revij, ki reklamirajo le vitkost in dajejo napačne vzornike. Njena garderoba naj bo primerna njenim letom, prav tako naj ne prične prekmalu uporabljati ličila.

Ni se ji treba poročiti pri rosnih letih. Naj gre malo v svet, živi sama, in dojame, kaj si želi v življenju in kaj od partnerja.

Pojasnite ji, da ni nobena tragedija, če je v petek zvečer sama doma in bere knjigo.

Zelo pomembno je, da jo naučite, da se zna smejati sama sebi ter zbijati šale na svoj račun, ker bo samo na tak način res duhovita. Koliko žensk s pravim smislom za humor dejansko poznate?

Če ima veliko prijateljev, ni prav nič narobe, a treba ji je pojasniti, da so pravi prijatelji le dva ali trije. Več od tega je po nasvetu staršev na omenjeni spletni strani izguba časa.

Naučite jo, da ima v življenju neomejeno izbiro. Lahko naredi vse, kar si želi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.