Magazin > Lepota & telo
227 ogledov

Kaj o vas povedo obrvi

Megan Fox
1/10
EPA
Jean Haner, strokovnjakinja na področju analize obraza, pravi, da obrvi razkrivajo naš značaj.

Je oseba samozavestna in samoiniciativna? Kakšne so njene organizacijske sposobnosti in na kakšen način sprejema odločitve? Vse to in še več je po mnenju Jean Haner možno razbrati iz oblike posameznikovih obrvi.

1. Kratke obrvi
Kratke obrvi, kot jih ima Britney Spears, so tipične za nekoga, “ki se s stresom težko spopada”, pravi Hanerjeva, ki tudi dodaja, da se na takšne osebe ne obračajte s svojimi težavami, saj se dramam v življenju drugih izogibajo.

2. Dolge obrvi
Hanerjeva trdi, da imajo osebe z dolgimi obrvmi, kot jih ima Eva Mendes, veliko prijateljev. Za razliko od oseb s kratkimi obrvmi, jim stres ne pride do živega. Svojim najbližjim bodo takšni ljudje radi prisluhnili in jim pomagali iz zagate. "So tudi odlični delavci, ki se ne bojijo odgovornosti. Zanje je značilna tudi tekmovalnost," še pravi strokovnjakinja.

3. Tanek lok (naravno redke obrvi)
Takšne obrvi (ima jih Taylor Swift) naj bi bile značilne za ljudi, “ki dvomijo vase in verjamejo vse, kar jim povedo drugi”. “So zelo previdni,” še dodaja Hanerjeva.

4. Goste obrvi
Goste obrvi, če so naravne, naj bi krasile obraz aktivnih ljudi. "Gre za samozavestne in pametne osebe. Zadevam hitro pridejo do dna. Če jih poskušate odvrniti od stvari, ki jih te osebe rade počnejo, se bodo pri njih pojavile frustracije.”

Če bi bile obrvi Care Delevigne naravne, bi spadala v to skupino.

5. Obrvi z visokim lokom
Obrvi, ki so visoko nad očmi (ponavadi imajo lok), kažejo na osebo, ki je bolj introvertirana in občutljiva. Takšne obrvi ima na primer Megan Fox. “To so ljudje, ki potrebujejo več časa, da se nekomu odprejo, zato mnogi zmotno mislijo, da so domišljavi. So perfekcionisti, pohvalijo pa se lahko tudi z dobrim okusom,” trdi Hanerjeva.

6. Nizek lok
Obrvi, ki so blizu očem, naj bi imeli ljudje, ki so dostopni in sproščeni. “Svojih obljub ne bodo prelomili. Takšnim obrvem pravimo tudi “trenerske obrvi”, saj jih imajo ljudje, ki vam bodo do zmage stali ob strani.” Takšne obrvi ima Lilly Collins.

7. Okrogle obrvi
Obrvi z okroglim lokom, kot jih ima pevka Beyonce, pomenijo, da gre za zelo prijazno osebo, ki misli tudi na potrebe drugih. “V svoji komunikaciji so zelo obzirni. Ustvariti želijo situacijo, ki bi koristila vsem. Ljudje s takšnimi obrvmi niso samotarji. Radi so v zvezah.”

8. Obrvi brez ali z majhnim lokom
Obrvi, ki rastejo v ravni liniji, tako kot pri Jessici Albi, kažejo na ljudi z logičnim mišljenjem. “Ponavadi ne gre za čustvene osebe,” pravi strokovnjakinja.

9. Koničaste obrvi
Takšne obrvi ima na primer Olivia Wilde. Zanjo naj bi bilo zato značilno, da ljubi zabavo, da hitro misli, hitro govori in hitro sprejema odločitve. “Gre za spontane ljudi, ki se odzivajo hitro in čustveno. Ponavadi imajo tudi dober smisel za humor.”

10. Tanke obrvi (zaradi puljenja)
“Obrvi kažejo našo samozavest. Če si nekdo – na primer Pamela Anderson – svoje obrvi preveč populi, si s tem lahko zmanjša samozavest in tudi spodobnost sprejemanja odločitev,” je razložila Hanerjeva, ki nadalje meni, da takšne obrvi “privlačijo ljudi, ki bodo hodili po vas, saj je vaša samozavest na dnu.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.