Magazin > Lepota & telo
215 ogledov

Kaj o vas povedo vaše gube

gube Profimedias
"Naše gube so medalje življenja. Prikazujejo, kaj smo pretrpeli, in kaj želimo biti,“ je o gubah nekoč izjavila velika Lauren Hutton, ki jih za razliko od mnogih drugih zvezdnic ne želi skriti s pomočjo lepotne kirurgije.

Pravijo, da so gube tudi zemljevid našega življenja in da veliko povedo o osebnosti, zdravju in izkušnjah posameznika.

Kako torej razvozlati skrivnosti svojega in tudi sogovornikovega obraza.

Vertikalne gube na čelu se pojavijo, ko smo jezni, skeptični ali v velikih dvomih. Hkrati so lahko tudi znak bolečine.

Horizontalne čelne gube nakazujejo presenečenje in tudi posameznikovo osredotočenost.

Vertikalne gube med obrvmi so znak, da se oseba pogosto jezi.

Gube okoli ust (od nosu do ust) so značilne za srečne ljudi oziroma osebe, ki se veliko smejejo.

Razkrivajo tudi značaj in zdravstveno stanje?

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z mimiko obraza, celo trdijo, da gube kažejo tudi na značajske lastnosti. Kurt-Georg Scheible, oče metode "face-telling“, je prepričan, da dolge gube na čelu nakazujejo na močne osebnosti. Če so gube kratke, pa menda gre za osebe, ki hitro obupajo in imajo slabo koncentracijo.

Kitajska metoda branja obraza, ki jo je razvil Mian Xiang, pa gube povezuje z zdravjem. Vertikalne gube med obrvmi naj bi pričale o delovanju jeter. Globje, kot so, slabše jetra delujejo. Horizontalne gube med obrvmi pa naj bi nastale zaradi težav s ščitnico. Gube okoli ust (od nosu do ustnih kotičkov) naj bi bile prav tako rezultat težav z jetri. Če ta guba sega do brade, nakazuje tudi težave z želodcem.

Gube, ki segajo od brade do ličnic, pa naj bi kazale na težave z dvanajsternikom. Bolj, kot so globoke, večja je verjetnost, da imate na omenjenem organu razjedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.