Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Kaj obleči, da se ne boste prehladili?

ženska Shutterstock
Letošnja jesen je zelo topla, zato ni nič nenavadno, da na ulicah srečujemo ljudi, oblečene le v puloverje, takšne, ki so se ogrnili s tanko jakno, pa tudi tiste, ki se od doma odpravijo v plašču, s kapo na glavi in debelim šalom. Kaj torej te dni obleči, da se ne boste prehladili?

Oblecite več plasti

Tako res ne boste zgrešili. Če vas zjutraj na poti v službo zebe, pod pulover in majico ali srajco oblecite še spodnjo majico, ki jo lahko kasneje v službi slečete. Jakna je nujna. Zjutraj in zvečer vas ne bo zeblo v usnjeni jakni, če pod njo kombinirate debelejši volnen pulover, pa bo morda takšna s toplo muckasto podlogo hitro preveč. Ko se oblačite, torej mislite na vse – kaj boste oblekli spodaj in katero jakno ali prehoden plašč boste izbrali.

Odpnite se

Če vam je (pre)toplo, jakne ne slecite, le odpnite jo. Še posebej, če zunaj piha, saj boste tako možnosti za prehlad zaradi pregretega telesa in prepiha hitro povečali. Odpenjanje zgornjih delov vas bo osvežilo, z razkazovanjem več plasti oblačil pa boste pustili modni vtis.

Zaščite grlo

Ko sonce vseeno (pre)toplo sveti, jakno le slecite, a pri tem ne pozabite zaščititi vrat. Da, šal ali ruta sta nujna jesenska in zimska dodatka, ki grlo ščitita pred obolenji. Tudi takrat, ko vam je tako toplo in mislite, da zunaj lahko hodite le v puloverju ali jopi, na šal ne pozabite.

Nepremočljivo

Pozabite na platnene superge in balerinke. Jesenski korak bo topel in nepremočljiv v čevljih, gležnarjih ali škornjih. Letos so še vedno v ospredju piščančki, zelo modni so bulerji in gležnarji z ravnim podplatom. Ko se odpravljate na večerni sprehod po mestu, ne pozabite obuti toplejše nogavice, obujte pa jih tudi čez hlačne nogavice.

Otroka oblecite podobno, kot sebe

Tako kot sebe, pa oblecite tudi najmlajše. Večplastna oblačila so pri otrocih zelo drobrodošla, za brezskrbno igro, tekanje in skakanje po lužah, pa malčku ne pozabite obuti dobre in nepremočljive škornje ali čevlje. Kos, ki ne sme manjkati v garderobi najmlajših je palerina, ki bo malčka zaščitila pred dežnimi kapljami, ogrnite pa mu jo kar preko jakne, bunde ali plaščka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.