Magazin > Lepota & telo
359 ogledov

Kaj obraz pove o vas ?

Žurnal24 main
Vsako področje obraza odraža del vašega notranjega zdravja.

Se vam izbruhi mozoljev in aken na obrazu vedno pojavljajo na enem mestu? Je koža dehidrirana, imate podočnjake, pigmentacijo? Starodavna metoda kartiranja obraza, tako imenovana face mapping, temelji na analizi, ki razdeli obraz na 14 con, z vprašalnikom pa kozmetičarka dobi bežen vpogled v zdravstveno stanje stranke, vlažnost kože, delovanje živcev in kapilar, izločanje maščob ter trenutni način nege.

Čelo: prebavni 
 sistem in mehur


"Nečista koža na čelu je povezana s prebavnim sistemom. V večini primerov nakazuje na preveč maščob v telesu, nezdravo prehrano, izbruhi okrog lasišča pa so posledica pomanjkljivega čiščenja kože," pojasnjuje kozmetičarka Bojana Cebek iz salona Dermale, kjer opravljajo nege obraza na podlagi face mappinga. Po analizi obraza (ta je brezplačna) namreč sledi posvet v prvem skin baru v Sloveniji ali nega obraza in nasveti za nadaljnjo nego.

Lica: 
dihala

"Razcepljene kapilare in zasičenost na predelu lic nam povedo, ali ima stranka težave s sinusi, zobmi, ali je zbolela za kakšno infekcijo, ali je podvržena alergijam in ali kadi."

Brada: 
tanko črevo

Kožni izbruhi na bradi lahko nastanejo zaradi neprimerne tehnike čiščenja, sestavin ličil, ki dodatno mašijo pore, težav s prebavo, naslanjanja na roko in diet.

Če je vaš želodec preobremenjen, razmislite o hrani z več vlakninami in poskrbite za športno dejavnost.

Levi in desni del brade: jajčniki

Ta predel je povezan s hormoni in rodili, v večini primerov se pojavljajo mozoljčki pred menstruacijo ali med ovulacijo. "Z zdravim življenjskim slogom poskrbite za hormonsko ravnovesje in omilite stres," zaključi strokovnjakinja.

Nos in zgornja ustnica: srce in reproduktivni organi


Nos je najbolj podvržen močni zasičenosti zaradi povečane tvorbe loja. Ogrci, ki se pojavljajo po liniji ustnic, nakazujejo na uporabo komedogenega balzama za ustnice, šminke ali črtala. Nad zgornji ustnici se lahko pojavita tudi pigmentacija in povečana poraščenost, kar je lahko posledica jemanja oralne kontracepcije.

Oči in ušesa: 
ledvice

Temni kolobarji okoli oči so lahko podedovani, stanje pa se dodatno poslabša zaradi neprimernega čiščenja in pomanjkanja spanja. Rdeča ušesa in vročica kažejo na stres na ledvicah (prevelike količine kofeina in uživanje rdečega mesa).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.