Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Kaj obraz razkriva o vašem zdravju

zrcalo Profimedias
Obraz je zrcalo našega zdravja.

Podočnjaki so lahko rezultat neprespanih noči, lahko pa kažejo na pomanjkanje kisika ali dehidriranost. Preverite, na kaj bodite pri gledanju v ogledalo še pozorni.

Razširjene pore koža potrebuje za dihanje in izločanje znoja, delcev umazanije in loja. Razširjene pore pa so lahko tudi znak zakisanosti telesa. To lahko zmanjšate z uživanjem bazičnih živil, ko tso jabolka, limete, brokoli, paradižnik ...

Podočnjaki so znak, da je vaše telo dehidrirano. Lahko pa kažejo tudi na pomanjkanje kisika in železa. Podočnjake lahko sicer povzročajo tudi zamašene obnosne votline.

Obarvana koža je lahko rezultat bolezni. Rjavkasto obarvana koža okoli nosu lahko kaže na težave z maternico, modrikasta ali rumenkasto obarvana koža na bradi pa so pogostokrat rezultat hormonski težav.

Horizontalne čelne gube nastanejo, če preveč razmišljate, so pa tudi rezultat zmanjšane elastičnosti kože. Takšne gube pa lahko nastanejo tudi zaradi težav z jetri ali žolčnikom.

Zatečene in vnete (solzne) oči kažejo na črevesne težave. Možno je tudi, da ste na nekaj alergični ali da vaša ščitnica ne deluje pravilno.
 
Podpradek se mnogokrat pojavi pri ljudeh z ledvičnimi težavami. Pijte veliko vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.