Magazin > Lepota & telo
200 ogledov

Kaj povzroča podočnjake?

Se tudi vi vsak dan spopadate s podočnjaki? Žurnal24 main
Lepo bi bilo, če bi lahko temne podočnjake in izrazite modre žilice pod očmi odpravili s čarobno paličico. A na žalost paličica, ki bi temno barvo podočnjakov spremenila v barvo vaše kože, ne obstaja.

Ali sploh obstaja način, s katerim bi se od podočnjakov poslovili?

Podočnjaki so prirojeni, delimo pa jih na tri tipe:

Izrazito temni podočnjaki se navadno pojavijo pri ženskah temnejše poti, in sicer zaradi povečane vrednosti melanina v koži. Modre žilice se pojavijo skupaj s staranjem in so izrazitejše pri ženskah svetlejše polti. Koža okoli oči se z leti tanjša, žilice pa postajajo izrazitejše. Zabuhli podočnjaki v obliki vrečk pa se pojavijo zaradi slabe prekrvitve ali zastajanja vode pod kožo v predelu oči.

Kako se jih znebiti?
Da bi podočnjake odgnali, si pomagajte z rahlo krožno masažo na predelu senc. Zaradi pospešenega krvnega obtoka bi se morali podočnjaki posvetliti. Tudi trik z mrzlimi žlicami, ki si jih za trenutek prislonite na podočnjake, že poznate? Podočnjakov pa se lahko znebite tudi z laserskim posegom, čeprav tudi ta morda ne bo učinkovit, če so vaši podočnjaki izrazito temni. Se pri vas pojavljajo podočnjaki v obliki zabuhlih vrečk? Poskusite s spanjem na hrbtu, z glavo obrnjeno navzgor. Zabuhlosti se lahko znebite z vrečkami črnega čaja. Ko se vrečke ohladijo, jih za kratek čas postavite v hladilnik in nato na predel podočnjakov. Če se zabuhlih podočnjakov nikakor ne morete znebiti, obiščite zdravnika, ki vam bo svetoval glede nadaljnjega zdravljenja.

Prekrijte jih z ličili
Podočnjake lahko hitro prekrijete z uporabo krem in korektorjev, namenjenih prav njim. Pri temnejših podočnjakih uporabite kremast korektor. Na predel okoli oči vedno najprej nanesite podlago in šele nato korektor ali puder, namenjen podočnjakom. Produkte nanašajte s tapkanjem in ne z drgnjenjem.

Komentarjev 1
  • Dina Predanić 22:34 02.maj 2016.

    Tole su ful dobra navodila, se jih držim in dejansko držijo: http://www.studentarija.net/podocnjaki-%E2%80%93-zakaj-nastanejo-podocnjaki-in-kako-jih-odstranimo/