Magazin > Lepota & telo
503 ogledov

Kaj ušesno maslo pove o vašem zdravju

ušesa, ušesno maslo, Profimedias
Barva in sestava urina, blata, sline in smrklja povesta veliko o tem, kaj se dogaja v vašem telesu. Ušesno maslo tukaj ni nobena izjema.

Brett Comer, otorinolaringolog iz univerze v Kentuckyju, pravi, da ušesno maslo sicer ne pove toliko, kot druge snovi, ki jih izloča telo, a ga vseeno ne gre zanemariti. 

Kadar je izcedek voden in zelenkasto obarvan, je to lahko znak, da imate vnetje ušes, pravi Comer. Če ima ušesno maslo močan vonj, je to lahko znak, da gre za vnetje srednjega ušesa. Simptom, ki lahko spremlja takšno stanje, je tudi zvonjenje v ušesih, izguba ravnotežja ali občutek, da imate zamašeno uho. V takem primeru je smiselno obiskati zdravnika. 

Pri starejših pogosteje opažajo, da je ušesno maslo bolj drobljivo. "Žleze se na splošno s starostjo izsušijo," tak pojav pojasnjuje Comer. Če imate občutek, da ušesnega masla sploh nimate, obstaja majhna verjetnost, da se vam vosek nabira v notranjosti ušesa, kar lahko privede do zamaška. V tem primeru bi takšno stanje verjetno spremljali simptomi, kot so bolečina ali občutek, da so ušesa zamašena. 

 

 

 
Komentarjev 1
  • YaKo 23:13 14.september 2016.

    Top članek, to je odgovor na vsa moja vprašanja. :-)