Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Kaj vse ženske doživijo v 15 letih

ženske prijateljice zabava Shutterstock
Ženske v obdobju od 25. do 40. leta povprečno zamenjajo štiri zveze, štiri domače naslove in gredo ven kar 144-krat.

Britanska raziskava je pokazala, da so ženske med 25. in 40. letom starosti v najpomembnejšem obdobju svojega življenja. Teh 15 let je polno resnih življenjskih odločitev in zabav do jutranjih ur. Daily Mail piše, da v tem obdobju ženske zamenjajo partnerje približno štirikrat, tolikokrat se tudi preselijo, vmes pa zamenjajo pet honorarnih ali stalnih delovnih mest.

Kot tri najpomembnejše dogodke so navedle rojstvo otroka, poroko in nakup hiše ali stanovanja. Kljub vsem obvezam pa vseeno gredo ven kar 144-krat. Čeprav se jim v tem času zelo veliko dogaja, pa 34,8 odstotkov misli, da se njihov izgled ni spremenil v zadnjih 12 letih. Če se je, to pripisujejo stresu, pomanjkanju spanja in pretiranemu nastavljanju soncu.

Od njih se veliko pričakuje

Kar se tiče lepotne rutine, so v raziskavi ugotovili, da si ženske ne odstranijo ličil pred spanjem v povprečju štirikrat na mesec, pri 27. letih pa jih največ začne uporabljati izdelke proti staranju. Izdelke zamenjajo povprečno trikrat, porabijo pa okoli štiri stekleničke na leto.

Psihologinja dr. Linda Papadopoulos je za Daily Mail povedala, da je vsaka odločitev, ki jo ženska naredi v svojem življenju, vezana na njeno identiteto in potrebno je, da se odloči pravilno in je pri končni odločitvi sigurna, saj jo pri tem spremlja velik stres in pričakovanja drugih. To je posebej izraženo danes, saj se od žensk pričakuje, da skrbijo za večino domačih opravil, in so odlične tako pri delu kot doma pri vzgoji otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.