Magazin > Lepota & telo
66 ogledov

Kako do popolnega videza

maskara Shutterstock
Izračunajte si, kolikšna številka je za določeno lepotno opravilo pravilna izbira do popolnega videza.

1–2
Je število šamponiranja las na teden. Prepogosto šamponiranje izsuši lase in zapira pore, če se šampon z las ne izpere dovolj dobro. Lase tako umivajte največ dvakrat na teden, vmes pa lahko uporabite šampon za suho umivanje las.


2–3
Ta številka prikazuje pogostost pilinga na teden. Govora je seveda o nežnem pilingu, ki očisti pore, ne da bi pri tem poškodoval kožo. Če imate problematično ali zelo občutljivo kožo, se je dobro držati nižje številke, torej samo dvakrat na teden.

3
Toliko mesecev je priporočljivo imeti maskaro. Po treh mesecih je čas, da jo zavržete. Tudi če jo zelo pogosto uporabljate, se na ščetinah zelo hitro kopičijo bakterije, zato je priporočljivo, da je ne uporabljate več kot tri mesece.

7
Tolikokrat je treba na teden umiti in oprati krpice ali ščetke, če imate mozolje. Ženske, ki nimajo težav s kožo, lahko to naredijo samo enkrat na teden. Če pa je vaša koža polna mozoljev, je najbolje, da jih operete vsak dan ali na njih uporabite antibakterijska sredstva.

24
Če vsak dan uporabljate dnevno kremo, ki ima zaščitni faktor, zmanjšate tveganje za predčasno staranje kože za kar 24 odstotkov.

30
To je minimalni zaščitni faktor, ki ga priporočajo dermatologi. Če želite imeti čim manj težav s kožo, naj bo krema z visokim zaščitnim faktorjem vaša stalna spremljevalka.

200
Maksimalna temperatura pri ravnanju ali kodranju las z likalnikom. Pred njegovo uporabo pa je treba na lase obvezno nanesti izdelke, ki lase ščitijo pred izsušitvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.