Magazin > Lepota & telo
1062 ogledov

Kako dolg je povprečen spolni odnos?

Hrvaški srednješolci od vlade zahtevajo ustanovitev brezplačne svetovalnice o sp Žurnal24 main
Kaže, da so imeli moški prav, ko že vseskozi trdijo, da seks na hitro zadovolji oba partnerja.
Prekratki, predolgi in ravno pravšnji spolni odnosi
Spolni terapevti so prišli do zaključka, da je najboljša minutaža za dober seks od treh do trinajstih minut. Dobljeni rezultati tako izpodbijajo dejstvo, da je za zadovoljitev ženske potrebna izjemna spolna vzdržljivost, saj naj bi bili spolni odnosi, ki trajajo več kot 13 minut predolgi. Takoj pa je treba dodati, da omenjena minutaža seveda ne vsebuje predigre. Poleg tega so znanstveniki spolne odnose, ki trajajo minuto do dve, označili za prekratke. Raziskovalec Eric Corty pravi, da so z raziskavo "skušali razbremeniti vse tiste, ki mislijo, da morajo spolni odnosi trajati v nedogled, da bi zadovoljili partnerja".

Kako dolgo traja?
Dr. Irwin Goldstein
se je oprl na raziskavo iz leta 2005, ko so žensko polovico 1500 parov opremili z ročnimi urami, ki so merile dolžino spolnega odnosa. Povprečje spolnega odnosa je bilo 7,3 minute.

Pravljice so vedno plod fantazije
Terapevtka Marianne Brandon je dodala, da moški težko speljejo daljši spolni odnos, ne glede na to ali so stari ali mladi. Poleg tega pa je povedala: "V naši družbi obstaja preveč mitov o tem, kaj ljudje počnejo v postelji. Spolno življenje večine ljudi ni tako zanimivo, kot si morda mislite." Svet obvladujejo fantazije o ogromnih penisih, kamnitih erekcijah in vročem seksu, ki traja celo noč. Velika večina tega ima fantazmatsko osnovo. Če se ljudje zavedajo fizične oziroma časovne omejitve spolnega odnosa, je manj možnosti za razočaranje in nezadovoljenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.