Magazin > Lepota & telo
2611 ogledov

Kako izbrati pravi modrček?

Naj se vam popolnoma prilagaja! Žurnal24 main
Čeprav je modrček najbolj zvest ženski spremljevalec, kar 70 odstotkov žensk nosi napačno številko modrčka. Veste, kako izbrati pravega?

Ste vedeli, da kar 70 odstotkov žensk ne nosi modrčka prave velikosti? Ker se prsi spreminjajo skupaj s postavo, ne moremo celo življenje nositi modrčkov enake velikosti. Prav tako se nakup novega modela modrčka brez pomerjanja pogosto konča z nezadovoljstvom, saj je velikost modrčka odvisna tudi od modela in oblike košarice. Kako torej izbrati pravega?

Izberite pravo velikost

Ker se postava vsake ženske razlikuje, se tudi modrčki razlikujejo glede na podprsni obseg (od 75 do 105) in glede na obseg prsi (košarice A, B, C, D pa tudi večje E in F). Ženske z večjimi prsmi, ki nosijo košarico C in imajo podprsni obseg 75, naj izberejo velikost modrčka 75 C. Pri pomerjanju modrčka bodite pozorni tudi na to, da vam je ta kot ulit – če vas modrček veže ali če se v njem ne počutite udobno, niste izbrali pravega. Ne pozabite pa tudi na naramnice – če so vaše prsi večje, izberite takšnega z debelejšimi naramnicami (lahko tudi s podloženimi), ki nudijo boljšo oporo, z možnostjo reguliranja pa boste modrček lažje prilagodili svoji postavi.

Vam modrček na hrbtu vleče navzgor?

Potem izberite takšnega z manjšim obsegom. Če je vaša košarica B, modrček, ki vam ga na hrbtu vleče navzgor, pa 80 B, poskusite modrček velikosti 75, a ne B, vendar C, saj je pogosto pri velikosti 75 B manjša tudi košarica.

Z žico ali brez?
Modrček s plastično žico v obliki črke U, ki je dodana v spodnjem delu košarice, lahko nosite vse, zaradi dodatne podpore pa ga izbirajo predvsem ženske z večjimi prsmi. In nasprotno, klasičen mehak modrček brez opore je udobna izbira za vse tiste z manjšimi prsmi.

Prevelik modrček, povešene prsi
Če želite prsi optično povečati, ne kupujte modrčka z večjo košarico, kot jo potrebujete, saj vam ta prsi ne bo povečala. Ker prevelik modrček ne nudi zadostne opore, prsi lahko postanejo povešene. Tiste, ki želite prsi optično povečati, izberite push-up modrček. Njihova izbira je velika, vse od klasičnih podloženih modrčkov s penastimi blazinicami, ki jih lahko poljubno dodajate, pa do takšnih s silikonskimi všitimi vsadki.

Asimetrija
Veliko žensk ima eno dojko večjo od druge, kar postane bolj vidno v času mesečnega perila. Da bi bile prsi videti simetrične, podaljšajte naramnico pri košarici z večjo dojko. Pri izraziti asimetriji si lahko pomagate s silikonskimi vložki ali modrčki s penasto oblikovano košarico.

Modrčki za vse priložnosti
Kupujete modrček za vsakodnevne priložnosti, majico brez rokavov, večerno obleko ali za šport? Izbira modelov, barv in materialov je raznolika. Tako so modrčki s prosojnimi naramnicami ali takšni brez naramnic primerni za obleke brez naramnic, žal pa so ti zaradi manjše opore primernejši za tiste z nekoliko manjšimi prsmi. Pod oprijete majice izberite bombažnega, pod prosojna oblačila pa takšnega, ki se ujema z oblačilom (pod črno prosojno srajco nikar ne oblecite belega modrčka).

Športni modrčki
Na prsi pomislite tudi pred rekreacijo. Ker klasični modrčki ne nudijo zadostne opore med telovadbo, izberite športni modrček ali top. Ta naj čvrsto objame prsi, tako da med tekom ne skačejo gor in dol. Izbira je velika, lahko izberete klasične, takšne z debelejšimi naramnicami, takšne z naramnicami, ki se na hrbtu prekrižajo, z zapenjanjem zadaj ali spredaj ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.