Magazin > Lepota & telo
101 ogledov

Kako izbrati pravo barvo za vaše lase

Rdeča pristoji le redkim. Žurnal24 main
V poplavi pripravkov za obarvanje las in vedno novih modnih zapovedih se je težko odločiti za barvo las, ki bo modna in se nam bo obenem podala. Z naslednjimi nasveti bo lažje.

Slika lahko laže
Ne verjemite fotografiji na škatlici barve, saj je lahko odtenek na vaših laseh videti popolnoma drugače. V pomoč so primerjalne tabele na zadnji strani embalaže, ki vam pokažejo rezultat na različnih osnovnih barvah las.

Barvo prilagodite koži

Temnejši koži se lepo podajo toplejši toni, svetlejši pa hladni. Naj bo barva las vedno za odtenek ali dva temnejša od vaše kože; nikar ne zahajajte v skrajnosti.

Nežno nad sive
Sive lase boste najbolje prekrili z barvo, ki je za odtenek svetlejša od vaše naravne barve, saj bo rezultat tako najnaravnejši. Če imate sivih las malo, lahko uporabljate manj agresivne barve, ki sivih las ne prekrijejo popolnoma, a jih kljub temu uspešno skrijejo.

Rdeča pristoji redkim
Naravna rdečelaska boste videti le, če imate kožo in oči svetle. Pomembno je vedeti tudi, da vas, v nasprotju z razširjenim mnenjem, agresivni rdeči odtenki postarajo – in ne pomladijo!

Previdno na svetlo
Pri barvanju na blond je treba paziti, da ne izberete presvetlega odtenka, saj boste videti nenaravno. Če imate pramene, se najprej pobarvajte pri frizerju in si ustvarite dobro podlago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.