Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Kako nositi maksi obleko

Louis Vuitton
1/26
Žurnal24 main
Ni vam treba čakati na poletje, v maksi obleko lahko skočite že zdaj. Ponujamo nekaj namigov za kombiniranje.

Čeprav so bile modne že lani, pa bodo maksi obleke svoj razcvet doživele letos. Modne prodajalne so jih že polne, zato kar pogumno pri iskanju prave.

Idealna za visoke

Maksi obleka je idealna izbira za visoke ženske, pa tudi za tiste, ki želite prikriti nekaj odvečnih maščobnih blazinic na trebuhu, okoli pasu ali na stegnih. V tem primeru izberite ohlapnejše kroje, stisnjene visoko na pasu ali pod prsmi – tako boste poudarili zgornji del telesa in prikrili tisto, kar vas moti.

Ne bodite dolgočasni!
Barve, vzorci, prosojnost in igra materialov bodo letos kraljevali tudi na maksi oblekah.

Tudi za nižje
Seveda lahko v maksi obleko skočite tudi tiste z nekaj centimetri manj. Popazite le pri izbiri krojev in potiskov. Izogibajte se zelo ohlapnim različicam, manj primerni so kričeči potiski in vodoravne črte. Nižjim najlepše pristojijo obleke, nežno stisnjene pod prsmi, obvezno pa jih kombinirajte tudi s sandali s platformo.

Nujni detajli
Maksi obleka je že sama po sebi lahko dovolj, zato jo v večini primerov nadgradite le z detajli. Poigrajte se z masivnejšim nakitom, sandali s kamenčki ali torbico. Za dnevne priložnosti čez njo oblecite krajšo jakno iz jeansa, zvečer namesto nje izberite usnjeno. Pogumnejše jo kombinirajte z blazerjem ali telovnikom. Sončna očala so obvezna.

S peto ali brez?
Višje maksi obleko kombinirajte s sandali brez pete, prava izbira so tudi sandali s platformo, izogibajte pa se klasičnim sandalom s tanko peto. Ležerni videz boste dosegli s pletenimi supergami, pazite le, da jih ne kombinirate k elegantnejši različici.

Nekaj takšnih, ki so navdušile na modnih brveh, ne spreglejte v galeriji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.