Magazin > Lepota & telo
76 ogledov

Kako pogosto pritisnete na dremež?

budilka Shutterstock
Nadležno zvonjenje, budilka na drugi stani sobe, pritiskanje na gumb dremež in tolažba s samo še petimi minutami spanca so najpogostejše tehnike prebujanja.

Če niste ravno jutranji tip človeka, gotovo poznate vsaj eno od zgoraj naštetih tehnik prebujanja. In če si jutra ne znate predstavljati brez priročne funkcije na pametnih telefonih – dremež –, potem spadate med večino. Raziskava, ki jo je naredilo britansko podjetje Fuel Your 10K Hours in v kateri je sodelovalo več kot 1.000 zaposlenih prostovoljcev, je pokazala, da kar tretjina ljudi zavlačuje z vstajanjem in tipko dremež pritisne tudi do petkrat, piše Daily Mail.

Povprečno naj bi bili ljudje v postelji še 14 minut po prvem zvonjenju, desetina sodelujočih v raziskavi pa je priznala, da so v službi že vsaj enkrat dobili opomin ali celo odpoved zaradi zamujanja.

Najpogostejša taktika tistih, ki zjutraj nikakor ne morejo iz postelje, je nadležno zvonjenje, zelo priljubljena je tudi taktika odmaknjene budilke, ki s položajem daleč stran od postelje zaspance prisili, da vstanejo.

Raziskava je pokazala tudi, da zaposleni v povprečju spijo 6 ur in 36 minut na dan, četrtina pa jih je potožila, da se med tednom ne naspijo dovolj. Če se mednje prištevate tudi vi, se poskusite držati najpreprostejšega nasveta in se v posteljo za začetek odpravite pol ure prej. Prav tako se poskušajte odvaditi pritiskanja na gumb dremež – ta naj bi bil najpogostejši krivec za raztresena jutra, polna hitenja in stresa, opozarjajo strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.