Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Kako pogosto zares seksamo?

par Shutterstock
Odnosi naj bi svojo seksualno napetost začeli izgubljati že po enem letu, pravijo rezultati raziskave, ki je pokazala, da se 15 odstotkov parov spolnim užitkom prvo leto predaja vsak dan oziroma vsakič, ko so skupaj, piše Daily Mail.

Nekateri novopečeni pari se strastem predajajo skoraj vsak dan, po štirih letih nekajkrat na teden, po 15 letih pa le še nekajkrat na leto, je pokazala raziskava.

Več kot polovica parov, ki so skupaj štiri leta, se užitkom predaja nekajkrat na teden, med tistimi, ki so bili v vezi več kot štiri leta, pa jih je 43 odstotkov priznalo, da se ljubijo nekajkrat na mesec. Med pari, ki so bili v času raziskave, ki je potekala pod okriljem farmacevtskega podjetja Lloydspharmacy, skupaj15 let, pa jih je 15 odstotkov takšnih, ki se spolnosti predajo nekajkrat na leto.

Seks le v redu

Spalnica tako pri parih, ki so skupaj že več let, ni več prostor za užitke, ampak za počitek. Kar 40 odstotkov takšnih parov je svoje seksualno življenje označilo kot "v redu", priznali pa so tudi, da bi bil seks lahko veliko boljši. Več kot tri četrtine jih misli, da bi se za boljši seks morali bolj potruditi.

Rešitev v lubrikantu?

Na vprašanje, kaj bi morali narediti, da bi med rjuhami spet obudili strasti, jih 33 odstotkov kot rešitelja navaja lubrikant, 24 odstotkov pornografijo, nekatere bi k užitkom spodbudila seksi oprava, 17 odstotkov pa je takšnih, ki pravijo, da je dovolj že, če v spalnici ugasnejo luči.

Tretjina sodelujočih je priznala, da so se že spopadli s težavami zaradi erekcije. In čeprav bi 50 odstotkov žensk želelo, da bi partnerji erektilno disfunkcijo zdravili s tabletami, je to pripravljeno narediti le 18 odstotkov moških.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.