Magazin > Lepota & telo
343 ogledov

Kako pravilno olupiti sadeže

Šest sadežev, ki se pogosto znajdejo na naših krožnikih, večina narobe lupi. Ste res prepričani, da poznate najboljši način, kako olupiti pomarančo?

Med sadeže, h katerim običajno narobe pristopimo, spadajo kivi, pomaranča, jagode, Kako boste od sadeža dobili največ, si lahko ogledate v videu. 

Najboljši način, da pridete do kivija, je, da odrežete oba konca sadeža in z žlico izdolbete meso. Poseben postopek uporabite tudi za granatno jabolko. Prerežite sadež na polovico, ga razprite, obrnite in s kuhalnico močno potolcite. 

Pri mangu uporabite kozarec. Odrežite stranske dele manga in posamezen del nato podrgnite ob kozarec. Pomaranče ni treba lupiti. Vzemite nož in zarežite v lupino pomaranče po vsem njenem obsegu. Olupek lahko tako preprosto potegnete dol. 

Jagodam boste najlažje odstranili pecelj, če boste uporabili slamico. Slamico potisnete čez spodnji del jagode proti vrhu. 

Lubenico prerežite na polovico. Vzemite polovico in v vsako stran zarežite trikrat. Z nožem zarežite v lubenico ob belem robu in nato vanj vrežite mrežo. Obrnite lubenico in stresite koščke ven. 

Komentarjev 1
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:16 15.december 2014.

    vse je odvisno kako je sadež zrel,kivi je olupek grozen za videt ampak je bolj zdrav in vitaminski kot zeleni del zato ga poješ in pasta in čisto nič ni slabega okusa samo v glavi ima to človek