Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Kako pravilno uporabljati čistilne robčke

Koža ženska čiščenje robček Shutterstock
Robčki za odstranjevanje ličil so uporabni prav zaradi hitre in enostavne uporabe, a niso najboljši za splošno zdravje kože.

Čistilni robčki in običajni odstranjevalci ličil so si po sestavinah zelo podobni, edina razlika je v uporabi. S čistilnim mlekom ličila odstranjujemo s pomočjo vode, ki je ključna pri čiščenju kože, vendar jo večina žensk pri uporabi čistilnih robčkov izpusti.

Spiranje z vodo je nujno

Dermatolog dr. Craig Kraffert zato opozarja, da si tudi po čiščenju z robčki obraz obvezno umijete z vodo. Tako robčki kot čistilno mleko namreč vsebujeta sestavine, ki se raztapljajo in odstranijo ličila, olje in odmrlo kožo. Razlika pri obeh produktih je le uporaba vode. Krpice niso tako temeljite, poleg tega lahko tudi dražijo vašo kožo. Če ne odstranite učinkovin, ki jih nanesete z robčki, lahko koža postane suha in razdražena. Pri tistih, ki imajo občutljivo kožo je učinek lahko še hujši.

Pazljivi bodite tudi pri uporabi krpic okoli oči in ust, saj je koža na tem predelu najbolj občutljiva. Nekateri robčki delujejo tudi na alkoholni osnovi, ki pa lahko kožo razdražijo v tolikšni meri, da uporabnica občuti bolečino.

Če boste tudi po izpiranju z vodo imele neprijeten občutek, po čiščenju uporabite še vlažilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.