Magazin > Lepota & telo
61 ogledov

Kako prihraniti pri nakupovanju hrane

hrana, nakupovanje Shutterstock
Če imate slabo vest, ker ste za tisto oblekico odštele preveč denarja, raje ne seštejte računov iz trgovine, ki so se nabrali v enem tednu. A vse se da rešiti s pravimi nasveti in pravim načrtom.

Hrana je del vsakdana, a to ne pomeni, da moramo zanjo zapraviti celo premoženje. James Foord, prehranski strokovnjak pri spletni strani mySupermarket, je prepričan, da se da pri nakupovanju harne veliko prihraniti. Zbral je nekaj uporabnih nasvetov.

Priprava je ključna

Na začetku vsakega tedna si vzemite 20 minut in pripravite seznam, kaj boste kuhali ta teden. Premislite o vsakem obroku. To vam bo prihranilo čas in denar, saj vam sredi tedna ne bo treba hoditi v trgovino. Postavite si omejitev, koliko denarja lahko zapravite, v trgovino pa se odpravite enkrat na teden.

Pripravljeni obroki

S tem ne mislimo na kosila, ki vas že pripravljena čakajo v supermarketih! Govorimo o omakah za testenine, ki jih imate v hladilniku lahko dlje časa, hkrati pa so odlične za pripravo. Za sladico si priskrbite zamrznjene pite, skuhajte enolončnico, ki vas bo nasitila tudi dan pozneje ...

Nakupujte prek spleta

S tem lahko veliko prihranite, saj boste kupili samo tisto, kar potrebujete. V trgovini namreč ogromno denarja zapravimo za živila, ki nas privabljajo s polic, a nismo imeli nikakršnega namena, da bi jih kupili. Ker vam hrano dostavijo na dom, boste prihranili tudi ogromno časa.

V trgovino ne vozite otrok

Predvsem naj z vami ne nakupujejo takrat, ko imajo prazne želodčke. Otroci vas bodo vedno prepričevali v nakup priboljškov, ki niso dobri niti za njih niti za vas. Ko jih boste zavrnili, pa boste morali skrbeti še za lepo obnašanje v trgovini. Preveč stresno in zamudno. A ne pozabite – s praznim želodcem se tudi vi ne odpravljajte v trgovino!

Lastne znamke

Z nakupovanjem v trgovinah, ki imajo lastno ponudbo izdelkov, boste prihranili veliko denarja. Ti izdelki niso nič slabši, včasih so celo boljši! Določene trgovine imajo že celo vrsto tovrstnih izdelkov, zato le preizkusite, kateri vam ustrezajo.

Nakupujte zdrave prigrizke

Namesto čipsa in nezdravih prigrizkov si raje privoščite oreščke, suho sadje in temno čokolado. Teh boste sčasoma pojedli manj, saj bodo hitreje zadovoljili potrebo po prigizku. Za posebne priložnosti pa kupite malce dražjo čokolado in piškote, kar je vseeno boljša rešitev kot vreče slanih prigrizkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.