Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Kako s hrano ublažiti zdravstvene težave

dale pinnock Žurnal24 main
Hrana za zdravje. Ste vedeli, da rdeča čebula blaži simptome astme in da cimet uravnava sladkor v krvi?

Skozi zgodovino so številna zdravilstva prepoznala pomeni hrane pri zdravljenju. Odlična primera sta tradicionalna kitajska in indijska ajurvedska medicina, na Zahodu pa smo z razvojem sodobnega zdravstva na vpliv hrane na telo pozabili.

Avtor knjige Kuhajmo za zdravje Dale Pinnock pa se je poglobil v vedo o tem, katera živila lahko pomagajo pri določenih fizioloških spremembah in boleznih in ocenil, katere prehranske spremembe lahko brez težav vpeljemo v svoj vsakdan. Nastala je zbirka enostavnih in slastnih receptov, za pripravo katerih boste večinoma porabili le 30 minut časa. Zelo velik plus so tudi sestavine. Avtor je bil namreč pozoren tudi na to, da v svojih receptih ni uporabljal živil in začimb, ki jih je težko dobiti.

Kako uporabljati knjigo?

Kuhajmo za zdravje je več kot kuharica. Na začetku boste namreč našli seznam živil in razlago njihovih učinkov na zdravje. Ob vsakem receptu pa je zapisano, katerim organom in boleznim jed lahko pomaga. Na koncu knjige pa je še seznam 30 različnih bolezenskih tegob, pri katerih ima hrana zagotovo pomembno vlogo. Pri vsaki težavi je seznam živil, ki bi jih bilo dobro uživati, in receptov, ki so primerni za ljudi z diabetesom, visokim krvnim tlakom, astmo, za osebe, ki so pod stresom, imajo težave s kostmi …

Knjiga je tako namenjena vsem, ki se zavedajo, kako velik je vpliv hrane na telo, in tudi tistim, ki bi se radi o tem podučili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.