Magazin > Lepota & telo
114 ogledov

Kako se lotiti seksa med nosečnostjo

Nosečnost Shutterstock
Je seks med nosečnostjo pri vas še vedno tabu? Morda vam bodo do bolj sproščene intimnosti pomagali spodnji nasveti.

Povečanje teže

Če se počutite debelo in neprivlačno, takoj spremenite svoje razmišljanje. Težko je spremeniti mišljenje čez noč, a vseeno poskusite in si govorite, da niste debeli ampak noseči. Uredite se, pojdite k frizerju, na pedikuro, manikuro in najpomembnejše, sprostite se. Samozavest se bo vrnila, samo ne zapustite se!

Boleče prsi

Čeprav vaše prsi zdaj izgledajo super, vas verjetno zelo bolijo, ko se jih dotaknete. Že v zgodnji fazi nosečnosti se telo začne pripravljati na proizvajanje mleka in prsi postanejo občutljive in boleče. Pojasnite partnerju, da vam je neprijetno in da naj bo nežen. Zagotovo vas bo razumel in počakal, da bolečina mine - večino nosečnic preneha boleti po prvem tromesečju.

Nihanje libida

Med nosečnostjo hormoni podivjajo. Želeli si boste veliko seksa, ali pa sploh nič. Pojasnite svojemu partnerju, kakšne so vaše želje in kako se počutite. Presenetite ga z nepričakovanim seksom ali pa ga zadovoljite na druge načine. Skuhajte mu dobro kosilo, zmasirajte stopala in ne pustite, da se počuti zapostavljenega.

Ko mu ni do seksa

Mogoče se boji, da bo poškodoval otroka, ali pa, da vaju otrok sliši. Karkoli so njegove paranoje, ga pomirite, da otroka seks ne bo poškodoval. Če to ne deluje, oblecite nekaj, kar razkriva vaš nosečniški dekolte. Še vedno dvomite, da ga boste zapeljali?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.