Magazin > Lepota & telo
426 ogledov

Kako se ne lakira nohtov

zivljenje 04.02.14. nohti, foto: shutterstock Shutterstock
Lepo nalakirani nohti so ponos vsake ženske. S pravilnim nanosom poskrbimo za dolgotrajnejši sijaj. Pomembno je, da pri tem ne delamo napak.

Če k lakiranju pristopimo na pravilen način, bomo podaljšali čas do naslednjega lakiranja. 

Ne lakirajte umazanih nohtov
Poskrbite, da bodo nohti povsem čisti. Če bodo umazani in vlažni ali bodo na njih ostanki laka za nohte, se na novo nanešeni lak ne bo prijel. Najbolj učinkovito jih boste očistili, če boste uporabili mokro staro zobno ščetko, na katero boste nanesli malce mila za roke. S ščetko očistite vse kotičke in pod nohti, svetuje Jan Arnold, soustanoviteljica Creative Nail Design.

Pripravite površino
Preden začnete nanašati lak, nohte obrišite z blazinico, ki ste jo prepojili z odstranjevalcem laka. Odstranjevalec, ki vsebuje aceton bo hitreje očistil površino. V kolikor vam tak odstranjevalec preveč izsuši nohte, uporabite takega, ki ne vsebuje acetona.

Ne pozabite na podlago
S tem ko naneste podlak, omogočite laku, da se lažje prime. Raziskave kažejo, da se podlak veliko bolje prime na noht kot sam lak za nohte. Po strukturi je bolj mehak in lepljiv, zaradi česar se lahko razširi in krči skupaj z vašimi nohti ter pomaga barvi, da se lepše prime.

Uporabite pravilno tehniko nanosa
Lak za nohte nanesite v treh ravnih, enakomernih potezah. Začnite na sredini nohta in nato še na vsaki strani. Počakajte dve minuti, nato nanesite drugi sloj. Pri tem pazite, da ne nanesete preveč laka, saj se predebelo nanešen lak hitreje začne luščiti. 

Ne pozabite na nadlak
Po nanosu laka za nohte morate nanesti sloj nadlaka. Uporabite takega, ki se dlje časa suši. V primerjavi s hitro sušečimi nadlaki, vam bo prvi nudil boljšo zaščito, svetuje Arnoldova. Nadlak, ki se hitro suši lahko uporabite čez nekaj dni, da nohte malce osvežite. 

Ne pozabite na rokavice
Ne pozabite nositi gumijastih rokavic, če boste pomivali posodo, čistili ali počeli stvari, pri katerih bi lahko skrhali lak. Vsak drugi dan nanesite plast hitro sušečega nadlaka, da boste tako podaljšali življenjsko dobo vaše manikure. Vaši nohti morajo biti dovolj hidrirani, zato uporabite olje za nohte in obnohtno kožico in uporabljajte kremo za roke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.