Magazin > Lepota & telo
352 ogledov

Kako so zvezdniki prenehali kaditi

Ashton Kutcher
1/12
FameFlynet
Nekateri se s škodljivo razvado srečujejo že od malih nog, drugi so večkrat prenehali kaditi. Dvanajst zgodb slavnih oseb s srečnim koncem.

"Bil sem strasten kadilec in prepričan, da bom ostal vse življenje," je povedal igralec Ashton Kutcher v šovu Jaya Lena. Potem ko je v dar dobil knjigo, ki opisuje preprost način, kako prenehati kaditi, se mu je posvetilo, da je prišel čas, da opusti svojo zasvojenost. Nehal je kaditi v prvem poskusu, in to tako, da je cigarete čez noč vrgel stran. Verjame, da je bilo to zanj veliko lažje kot to, da bi postopno zmanjševal pokajene cigarete.

Gisele Bündchen ne kadi že deset let

Manekenka se je predajala cigaretam že v najstniških letih. Priznala je, da se je tako sproščala in preganjala stres. Pred desetimi leti pa se je odločila, da temu naredi konec, saj je opazila, da vse pogosteje kašlja. Ko je nehala kaditi, se je zredila za sedem kilogramov, ki se ji jih še ni uspelo rešiti. Pravi, da ji je ljubše imeti malo več maščobe kot strup v pljučih.

Baracku Obami brez soproge ne bi uspelo

Ko je prvič razmišljal o kandidaturi za ameriškega predsednika, je od svoje žene dobil ultimat – lahko kandidira in ima njeno popolno podporo, vendar le, če bo prenehal kaditi. Strastni kadilec se je razvade poskušal čisto rešiti, a mu to ni uspelo, zato še danes občasno uporablja nikotinske žvečilne gumije in obliže. Sam pravi, da je v 95 odstotkih ozdravljen zasvojenosti, priznava pa, da ga še danes prime želja po cigaretnem dimu, vendar je strah pred ženinim razočaranjem večji.

Katherine Heigl začela z elektronskimi cigaretami

Potem ko je zelo dolgo kadila, se je igralka odločila, da bo prešla na bolj zdrav način kajenja – elektronske cigarete. Kadila jih je eno leto, nato pa popolnoma prenehala kaditi. Največ pri tem je imela njena želja, da postane mama. Danes pravi, da je pravzaprav čisti zrak njen največji dar hčerki, ki jo je posvojila iz Južne Koreje.

Matt Damon je nehal kaditi, ker ni hotel biti slab vzornik

Oče štirih deklic, igralec in režiser je priznal, da je potreboval precej časa, da je nehal kaditi. Zadnjo cigareto je pokadil leta 2004 na koncu snemanja filma Oceanovih dvanajst, pri odvajanju od zasvojenosti pa mu je bila v veliko pomoč hipnoza. Največji razlog za prenehanje je bil ta, da bi bil dober vzornik svojim hčerkam.

Whoopi Goldberg je moral pomagati zdravnik

Slavna komičarka je večkrat poskušala prenehati kaditi, a se je po nekaj tednih znova vrnila na stara pota. Naposled je pomoč poiskala pri družinskem zdravniku, ki ji je predpisal zdravilo, ki zamenja nikotin in zmanjšuje simptome krize. Zdaj že nekaj časa ne kadi več, priznala pa je, da bi to morala storiti že pred več leti.

Jon Hamm je pravočasno prišel k pameti

Čeprav je poznan po vlogi v seriji Oglaševalci, pri kateri so zaščitni znak cigarete in alkohol, je zvezdnik priznal, da je prenehal kaditi, ko je imel 24 let. Odločil se je, potem ko je v bližnjem krogu družine udaril rak na pljučih.

Charlize Theron je na dan pokadila tri škatlice

Igralka je bila izjemno velika zasvojenka, saj je na dan pokadila do 60 cigaret. Sama sebe je zavajala s tem, da škodljivost kajenja zmanjšuje z zdravo prehrano in redno telovadbo. Nehala je kaditi pred dvema letoma, priznala pa je, da je bila prva največja zamenjava za cigarete hrana.

Gwyneth Paltrow pokadi eno na teden

Čeprav je velika zagovornica in promotorka zdrave prehrane in načina življenja, je igralka priznala, da je edini način, da drži distanco od cigaret, ta, da si vsako soboto zvečer eno privošči. Bila je celo tako velika zasvojenka, da je kadila v času, ko se je njen oče bojeval z rakom na grlu, obenem pa se je zavedala, da jo bodo cigarete najverjetneje ubile.

Jennifer Aniston pomaga joga

Letos spomladi so se začele govorice, da je igralka noseča, potem ko se je na rdeči preprogi pojavila z nekaj več kilogrami. O nosečnosti ni bilo ne duha ne sluha, saj je zvezdnica po več kot dvajsetih letih končno prenehala kaditi, zaradi česar se je malce poredila. Je pa povedala, da ji je v boju proti zasvojenosti v največjo pomoč joga.

Benu Afflecku so se cigarete zagabile

Preden je postal oče in mož, je igralec kadil deset let. Prvič je nehal kaditi pred osmimi leti, ko je izvedel, da je žena noseča, vendar je isto leto začel snemati film Smokin' Aces in se razvadi znova vdal. Takrat je pokadil celo pet škatlic cigaret na dan. Po koncu snemanja mu je bilo slabo od cigaret in od takrat jim ni več podlegel.

Tudi Drew Barrymore pomaga hipnoza

Igralka je že kot otrok zaslovela v Hollywoodu, zato je že od malih nog predajala škodljivi razvadi. Začela je kaditi pri desetih letih, 38-letnica pa se je odvadila kajenja šele pred kratkim. Priznala je, da ji brez hipnoze ne bi uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.