Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Kakšen parfum izbrati za zmenek?

parfum Shutterstock
Tudi od parfuma, s katerim se nadišavite, je lahko odvisno, kako boste preživeli dan. Kakšnega torej izbrati za v službo in kakšnega za na zmenek?

"Mošus in vanilja ustvarita občutek sproščenosti in povečujeta željo po seksu. Enako delujeta tako na moške kot na ženske," razlaga Alan Hirsch, vodja fundacije Smell & Taste, ki je doslej opravila 200 študij o vplivih vonja in okusa na počutje.

"Če večer preživljate z ljubim in vse kaže na to, da bosta zaspala pred televizorjem, nanesite parfum z noto cimeta, poprove mete, evkalipta in popra," svetuje.

Umirite se z oljem neroli

Če vas čaka dolg dan s številnimi sestanki, izberite vonje citrusov, razpoloženje pa dvigne tudi parfum z noto poprove mete. Energijo stimulirajo tudi vonji zelenega jabolka, mandarine in pomaranče. Vonj bergamotke bo pospešil krvni obtok. 
Kadar ste vi tisti, ki vodite sestanek ali imate prezentacijo, se umirite z vonjem olja neroli iz cvetov grenke pomaranče. 



Za šport sveži vonji

Ko se odpravljate na razgovor za novo službo, vam bo samozavest dvignil vonj sandalovine, vrtnice ali pelargonije – vonj, ki prav tako močno spominja na vrtnico. 
Raziskave so pokazale, da so košarkarji igrali bolje, če so dišali po svežem vonju mete in limone. Sladki vonji dobro vplivajo na dojemanje bolečine – preizkusite teorijo pred odhodom na tretma h kozmetičarki. 
Sicer pa parfuma ne kupujte tako, da ga le povonjate, temveč ga nekoliko nazpršite tudi na kožo. Pravi vonj se bo razvil po 15 minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.