Magazin > Lepota & telo
625 ogledov

Kateri pudri so najslabši?

tekoči puder, obraz Shutterstock
Kljub temu, da kozmetične hiše nudijo pestro izbiro pudrov za obraz, nekatere ženske še vedno izberejo napačnega. Preverite, kateri pudri so najslabši.

Idealen tekoči puder ni lahko izbrati – izbira je odvisna predvsem od tena in znamke, zagotovo pa bo treba malo več časa, da bi našle pravega zase. Do takrat pa lahko pogledamo, kateri pudri so najslabši.

Pretemen puder

Dekleta pogosto izberejo puder, ki je tudi do treh odtenkov temnejši od njihovega tena kože. To je velika napaka, ker je obraz videti neurejen, splošen izgled pa daje vtis cenenosti. Izberite puder v odtenku svojega tena kože, lica pa si potemnite s senčili za lica.

Poceni puder

Zagotovo ne svetujemo, da si kupite tekoči puder, ki je vreden celo bogastvo. A tisti, ki so zelo poceni, imajo pogosto tudi slabo teksturo in to se res opazi. Varčujte raje pri lakih za nohte, senčilih in podobno.

Puder za drugačen tip kože

Če imate mešano kožo, ni priporočljivo nositi puder z bleščicami. Pri suhi koži se ne priporoča puder za matiranje. Če nanesete napačen puder glede na tip vaše kože, je lahko končni rezultat porazen. Če niste prepričane, kakšen je vaš tip kože, se posvetujte v kozmetičnem salonu ali drogeriji.

Prijateljičin puder

Prijateljica ga obožuje, puder pa je nekaj odtenkov temnejši od vaše kože, ki je popolnoma drugačnega tipa. Kljub temu, da vam ga priporočijo prijateljice, vseeno raje najdite pravega za vašo kožo. Zagotovo pa ni treba omenjati, da ni higiensko sposojati si puder od druge osebe.

Pregosti puder

Na mladem obrazu je zelo gost puder videti izjemno grdo, še posebej če prikriva akne. Dopustite koži, da diha in raje izberite lažji puder.

Komentarjev 1
  • nja 09:52 19.april 2013.

    Noja. predvsem je pomembno, da se izbere primeren puder za tip kože in seveda odtenek, poleg teksture-predvsem sestavine, marsikateri punci maši pore titanium dioxide. Opažam, da je res malo znamk pri nas, ki bi imel veliko izbiro odtenkov, predvsem svetlejših ...prikaži več in pa tistih vmesnih. Kvalitetna senčila, ki se ne spacajo v gubico pa tudi stanejo več € in se splača :) pomagajo tudi primerji ali pa puder v prahu čez veko-pred nanosom senčila