Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Kdaj smo najbolj srečni

ženska Shutterstock
Največ nasmehov na dan se na obraz nariše 50-letnikom, je pokazala raziskava, ki med drugim pravi, da se 30-letniki smejijo najmanj.

Pravijo, da se življenje začne pri 40., zadnja raziskava pa je pokazala, da se največ smejimo pri 55., poroča Mail Online in zaključuje, da je to obdobje, ko smo tudi sicer najbolj srečni.

Bolj ko se približujemo pokoju, bolj srečni smo, je pokazala raziskava znanega proizvajalca zobnih past, ščetk in ostalih pripomočkov za ustno higieno. Ljudje pri 55. se smejijo veliko več kot mlajši kolegi, ki pogosto namesto iskrenih podarjajo lažne nasmehe. Zlagani so še posebej tisti, ki jih svojim nadrejenim poklanjajo v službi.

Polovica sodelujočih v raziskavi, starejših od 55 let, pravi, da se iskreno nasmehnejo vsaj desetkrat na dan, 30 odstotkov pa je takšnih, ki včasih vendarle podarijo tudi kakšen zlagan nasmeh. Nasprotno pa se ljudje, stari od 35 do 44 let, smejijo veliko manj, pet odstotkov sodelujočih iz te starostne skupine je celo priznalo, da se sploh nikoli ne smejijo.

Sicer naj bi v povprečju v svojem življenju podarili okoli pol milijonov nasmehov, največ v poletnih mesecih in ob zgodnjih večernih urah.

Komentarjev 1
  • Izudin 19:24 20.maj 2013.

    Lepo je prebrati kaj takega, ker to pomeni, da me to obdobje še čaka, čeprav večina misli, da gre po 50-tem še samo navzdol. No, upam da je kaj na tem, so pa za srečo pomembni še drugi dejavniki.