Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Kdaj so ženske s seksom najbolj zadovoljne?

par Shutterstock
Da je seks z leti vse boljši, je potrdila še ena raziskava, ki je pokazala, da so ženske s svojim seksualnim življenjem najbolj zadovoljne v petdesetih.

Ne glede na to, da ima okoli 60 odstotkov njihovih partnerjev težave z erekcijo, je 75 odstotkov žensk v petdesetih zadovoljnih s svojim spolnim življenjem, je pokazala nedavna britanska raziskava, ki je potekala pod okriljem podjetja Bayer HealthCare. V raziskavi je sodelovalo 1.000 heteroseksualnih parov, starih od 50 do 79 let.

Raziskovalci pri tem poudarjajo, da število spolnih odnosov na tedenski ali mesečni ravni samo po sebi ni dejavnik zadovoljstva – ženske prepriča kakovost. Pa četudi ima več kot polovica partnerjev težave s pomanjkanjem spolne sle, z erekcijo in z ohranjanjem erekcije. Ženske se zavedajo, da se je o težavah z erekcijo treba pogovarjati z moškimi in da je o simptomih, ki trajajo dlje, dobro govoriti tudi z zdravnikom, saj zgodnje odkrivanje in zdravljenje težav lahko prepreči ali odkrije druge bolezni, kot so sladkorna bolezen ter bolezni srca in ožilja, poroča Daily Mail.

Da so s svojim spolnim življenjem nezadovoljne, je potožilo le 10 odstotkov žensk, starih od 59 do 60 let, in 16 odstotkov moških enake starosti. Nezadovoljstvo s spolnim življenjem se pri moških, starejših od šestdeset in sedemdeset let, pričakovano dvigne – v tej starostni skupini je nezadovoljstvo izrazila četrtina moških, medtem ko naj bi bilo nezadovoljnih žensk v enaki starostni skupini le sedem odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.