Magazin > Lepota & telo
406 ogledov

Kdaj veste, da zveza ni prava

prepir Shutterstock
Vsi se občasno spopadamo s težavami v zvezi, a določeni pokazatelji so alarm za vašo zvezo. Deset znakov, ki kažejo na to, da ste z napačnim človekom.

Niste to, kar ste

Prijatelji vam govorijo, da ste se spremenili. Ker se bojite, kakšen bo partnerjev odziv, pazite, kaj govorite in delate. Poleg njega nikoli niste sproščeni, niti po več letih zveze. Če s partnerjem ne morete biti to, kar ste, je čas, da se vprašate, zakaj ste z njim.

Nesrečni ste

Resnica pravi, da ste za srečo odgovorni sami in ne vaš partner, vendar bi nas lahko razveseljeval in polepšal dan. Če je ta nekdo pravi človek za vas, boste v zvezi zadovoljni. Če ste večino časa nesrečni, še posebno ko je poleg vas, je to verjetni znak, da to ni človek za vas.

Izčrpava vas

Namesto da bi vam zveza dala energijo, ste večino časa čustveno izčrpani. Oseba bi vas morala povzdigniti in ne vleči na tla. Vredno je razmisliti.

So ga prijatelji že spoznali?

Če nekoga ne želite predstaviti prijateljem, potem to ni dober znak. Če si on ne želi spoznati vaših prijateljev, je to drugi slab znak. Če so vaši prijatelji zaskrbljeni glede zveze, bi morali biti tudi vi. Prijatelji namreč objektivno gledajo na položaj, pomembno pa je biti odprt in pripravljen slišati, kaj imajo povedati.

Nikoli ne pomislite na skupno prihodnost

Čeprav sta skupaj že kar nekaj časa, bi bilo pričakovano, da razmišljata o skupni prihodnosti. Če se vam misel na to upira, je morda čas, da razmislite, zakaj ste s tem človekom.

Razlikujeta se kot dan in noč

Vi ste radi doma in zgodaj vstajate, on pa bi rad šel vsak večer ven in dolgo spi. On si želi, da bi bila vsak večer skupaj, vi pa bi večer raje preživeli s prijateljicami. Za srečno in stabilno zvezo je ključna kompatibilnost. Če imate s partnerjem različne poglede na ključne stvari, bo to oteževalo vajino zvezo.

Ko ga vidite ali slišite, vam srce ne poskoči

Če vas kliče, se ne oglasite na telefon. Dojeli ste, da vam je povsem vseeno, ali je poleg vas. Veliko jih namreč zaradi strahu pred tem, da bi ostali samski, pristane na zvezo, ki jih ne izpolnjuje. Ne boste vedno vzhičeni, a večino časa bi morali biti srečni.

Ne počutite se dobro v svoji koži

Poleg občutka sreče bi moral imeti človek v zvezi pozitivno sliko o sebi. Seveda se vsak kdaj počuti negotovega, vendar bi morali imeti o sebi, ko ste s partnerjem, boljšo sliko. Če se poleg njega počutite še huje, je čas, da pomislite samo nase.

Vse več stvari je proti zvezi

Morda na tem mestu ne bi bil odveč seznam za in proti zvezi. Zapišite si prednosti in slabosti, ki vam jih prinaša razmerje. Primerjajte, katerih stvari je več.

Čut vam pravi, da je čas, da greste

Notranji glasovi obstajajo z razlogom, zato jih je dobro poslušati in upoštevati. Podzavest vam sporoča subtilne rešitve, ki jih ne gre zanemariti. Na koncu pa srce vedno ve, kaj je najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.