Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

Kdo doživi največ orgazmov?

seks Shutterstock
Sproščenost, samozavest, uživanje – vse to so dejavniki, ki vplivajo na doživljanje orgazmov. A niso edini. Obstaja še kup takšnih, ki vas bodo morda presenetili.

Pri Match.com so v raziskavi, ki je potekala kar štiri leta, proučevali profile ljudi, ki med spolnim odnosom najpogosteje doživijo orgazem. Med njimi so se znašli tisti, ki se ukvarjajo z elektroniko, starejše ženske, rdečelaske in celo tisti, ki se spolnim užitkom predajajo z bivšim partnerjem.

Med srečneži računalničarji

Med vsemi poklici naj bi med seksom najbolj uživali tisti, ki se ukvarjajo z elektroniko in računalništvom. Raziskava je pokazala, da kar 64 ljudi v takšnih poklicih redno doživlja orgazem. Med tistimi, ki v spolnosti zelo uživajo, so tudi starejše gospe ali babice. Verjetno vas bo presenetilo, a ženske, stare od 80 do 90 let, naj bi v seksu uživale bolj kot tiste v dvajsetih in tridesetih.

Kaj pa barva las?

Na pogostost doživljanja orgazmov naj bi vplivala tudi ta. Seks naj bi se z orgazmom najpogosteje zaključil pri rdečelaskah, na drugem mestu so blondinke. Ali mora biti barva las naravna ali ne, pa raziskava ne navaja.

Velikost je pomembna

A v tem primeru mišic in denarnice. Če vam posteljo greje mišičnjak, ste srečnica. Raziskava je pokazala, da ženske, ki imajo spolne odnose z mišičnjaki, orgazme doživljajo redno. Če pa ima poleg mišic še debelo denarnico, verjamemo, da vam prijateljice zavidajo vaše spolne užitke. Da so bogati moški "krivi" za največ ženskih orgazmov, je pokazalo že več raziskav, ki pa debelo denarnico povezujejo s sproščenostjo – premožnejši pari naj bi bili v spolnosti bolj sproščeni, kar viša raven estrogena in posledično možnosti za doživljanje orgazma.

Na seznamu tudi seks z bivšim

Raziskava pa je postregla tudi z zanimivim podatkom o seksu z bivšim partnerjem. 44 odstotkov samskih žensk in moških, ki so se predali spolnim užitkom z bivšim ali bivšo, je priznalo, da so pri tem skoraj vedno doživeli orgazem.

Pomemben tudi telefon

Imate iphone ali uporabljate pametni telefon z operacijskim sistemom Android? Raziskava je pokazala, da več orgazmov doživijo slednji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.