Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Kilogrami dol, leta gor

Temne kolobarje lahko povzročijo tudi velika nihanja v teži, zato bodite zmerni. Žurnal24 main
Kaj nas postara? Ne pozabite na dnevno nego kože, da ne boste videti starejši.

Naštevamo dejavnike, zaradi katerih smo najpogosteje videti starejši, in svetujemo, kako si lahko pomagate.

1. Brezbarven ten
Če kože na obrazu ne čistite redno, se začnejo na površini kopičiti mrtve celice, kar preprečuje dobrodejno delovanje krem, koža pa je zato brez sijaja in se slabše obnavlja.
Rešitev – dnevna nega
Zjutraj si lahko obraz na hitro osvežite s tonikom, zvečer pa si ga nujno umijte – če ste se naličili ali ne. Čez dan se na koži nakopičijo prašni delci in umazanija, ki jih je treba sprati. Če pa želite, da vaša koža mladostno zažari, si boste od dva- do trikrat na teden morali vzeti čas za nežen piling.

Mraz za svež obraz

Mrzli obkladki. Kako zjutraj hitro popraviti škodo neprespane noči? Mokro brisačo dajte za 15 minut v zamrzovalnik in jo nato polagajte na oči. Obkladek pomaga tudi pri temnih kolobarjih.

Spanje na hrbtu. Pri podočesnih vrečkah pomaga tudi spanje na hrbtu s privzdignjenim vzglavjem. Če spite na trebuhu ali boku, se lahko tekočina nabira v podkožnem predelu pod očmi.

2. Podočesne vrečke
Verjetno jih, preden dopolnite 40 let in več, ne boste doživeli, so pa možne izjeme. Podočesne vrečke vas postarajo tudi za celo desetletje.
Rešitev – več spanja
Zaradi kronične utrujenosti nastaja več stresnih hormonov, kar se kaže tudi s kožnimi vnetji. Optimalno bi bilo spati vsaj sedem ur; če vam ne uspe vedno, si tak krepčilni spanec privoščite vsaj trikrat na teden.

3. Temni kolobarji
Z leti izgubljamo zalogo maščob pod očmi, zaradi česar tamkajšnja koža temni, kar učinkuje pusto. Pri 20 ali 30 letih lahko temne kolobarje pripišete trem dejavnikom: genetiki, alergijam ali dietam z učinkom jojo.
Rešitev – zmernost
Če vas zaradi alergije srbijo oči, se poskušajte vzdržati drgnjenja, saj se koža nanj odzove s proizvajanjem več pigmenta. Temne kolobarje lahko povzročijo tudi velika nihanja v teži, zato bodite zmerni.

Nahranite jo čez noč
Koža je pogosto izsušena, kar nam naloži leta. Zima zelo neugodno učinkuje na kožo – mrzel zrak in veter ter ogrevanje s suhim zrakom v zaprtih prostorih lahko porušijo zaščitno plast, zaradi česar ta postane polna madežev, izsušena in groba na otip ter je tako zaradi izgube leska videti postarana. Pomagalo bo, če najdete kakovostno kremo, ki bo ravno pravšnja za vaš tip kože. Poleg dnevne kreme si omislite nočno, ki je lahko bolj hranljiva, saj jo bo do jutra koža dobro vpila. K starejšemu videzu lahko pripomore tudi čezmerno uživanje ogljikovih hidratov in slaščic, saj se presežek sladkorja veže na beljakovine, to pa škoduje elastinu in kolagenu. Koža je tako manj prožna in se lušči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.