Magazin > Lepota & telo
111 ogledov

Kje parfum najlepše diši?

Nežno si nadišavite lase. Žurnal24 main
Zaljubili ste se v nov vonj, pa ne veste, kje bi se naparfumirali. Poskusite z našimi nasveti in odkrijte, kje se vam parfum najbolje poda.
Na koži
Prav gotovo ste že ugotovili, da lahko enak parfum drugače diši na vas kot na vaši prijateljici. Vas zanima, zakaj? Poleg tega, da na to vpliva reakcija parfuma na koži, se razlog za to skriva tudi tam, kamor se parfum nanaša. Torej bo parfum oddajal drugačen vonj na drugačnih delih telesa. Parfum nanesite na najbolj vroče dele telesa, tam, kjer se ujame srčni utrip. Nanesite ga tja, kjer ste najbolj čutni, na vrat, med prsi, za kolena, na gležnje, na hrbet, okoli popka, za ušesne mečice ali na notranjo stran zapestja. Naj vas prijeten vonj objame z vsakim srčnim utripom. Za večerne priložnosti parfum nanesite tudi na gibljive dele telesa, s katerega se bodo širile zapeljive vonjave ob vsakem gibu, ki ga boste naredili.

Na laseh

Nadišavite si lahko tudi lase. Pri kratkih laseh parfum nanesite ob lasišče, če pa so vaši lasje dolgi, si naparfumirajte le konice.

Dišeča obleka
Seveda lahko odišavite tudi oblačila, a morate biti pri tem malo bolj previdni. Naravni materiali, kot so bombaž, svila, lan, kašmir in volna, bodo parfum spremenili v sanjsko dišavo, medtem ko parfuma nikakor ne smete nanašati na sintetične materiale. Poleg tega bodite previdni in parfuma ne nanašajte na barvno svileno obleko, saj na njej lahko ostanejo vidne sledi. Da bi to preprečili tudi pri drugih materialih, obleko odišavite z razdalje desetih centimetrov. A pazite, da na obleke ne boste nanašali vedno novih vonjav, saj se te na oblekah obdržijo veliko dlje, kot na telesu, vi pa najverjetneje ne želite dišati kot mešanica cenenih parfumov, mar ne? Zato se, če parfume radi pogosto menjavate, raje nadišavite direktno na kožo.

Drobne skrivnosti:

  • Če želite, da vas vonj objame po celem telesu, parfum brizgnite predse in stopite korak naprej.
  • Naparfumirajte posteljnino.
  • Želite nadišaviti čipkasto spodnje perilo? Po tem, ko ste ga oprali na roke, v vodo kapnite nekaj kapljic izbrane dišave, ga za kratek čas potopite v vodo in nato naravno posušite.
  • Bi nežno, a sladko dišali čez ves dan? Naparfumirajte robček in ga spravite v žep hlač ali v žepek torbice.
  • Naparfumirajte se šele takrat, ko prispete na cilj, torej šele v dvigalu na poti v pisarno ali v avtu pred restavracijo.
  • Bolje je, če se rahlo nadišavite nekajkrat na dan, kot da z močno vonjavo agresivno objamete vsakogar, ki se vam približa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.