Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Kmalu poletne razprodaje

nakupi Shutterstock
Enajstega julija se uradno začnejo sezonske poletne razprodaje tekstilnega blaga in obutve.Trgovine že sedaj ponujajo popuste.

Odstotek znižanja in trajanje razprodaje določijo trgovci, ki se lahko odločijo tudi, da sezonske razprodaje ne bodo imeli.

"Pomembno je, da trgovci pred uvedbo popusta ali razprodaje ne dvignejo cen izdelkov in jih nato znižajo z namenom višjega odstotka znižanja, ki privablja kupce, saj gre v tem primeru za navidezna znižanja oziroma navidezno razprodajo, ki je v skladu s prej navedeno zakonodajo prepovedana," opozarjajo na Trgovinski zbornici Slovenije in dodajajo, da mora biti blago, ki je na razprodaji, označeno s ceno pred znižanjem in znižano ceno.

Na tržnem inšpektoratu potrošnike opozarjajo, da je treba pri pravicah potrošnika v zvezi z vračanjem ali zamenjavo izdelkov razlikovati med zahtevki zaradi napake na izdelku in željami potrošnika po zamenjavi izdelka. Če izdelek nima napake, ga prodajalec ni dolžan zamenjati ali vrniti plačane kupnine, razen če je to obljubljal.

Prehitite razprodaje

Precej trgovcev pa se je odločilo, da potrošnikom oblačila in obutev po znižani ceni in v akciji ponudijo že zdaj. Določene poslovalnice imajo akcije, pri katerih je ob nakupu treh kosov blaga najcenejši zastonj ali pa drugi kos kupite po polovični ceni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.