Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Ko je cilj izgledati nenaravno

Naravno Avstralke ne prepriča več. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Z Avstralije prihaja nov trend na področju plastične kirurgije. Vse več je namreč žensk, ki se želijo polepšati tako, da je očitno, da jih ni obdarila narava.

Med privrženkami takšne kirurgije je po statistikah avstralskih lepotnih kirurgov največ mladih žensk od dvajsetega do tridesetega leta. Trend se je pojavil pred približno pol leta in hitro narašča. Ženske, ki se odločajo za takšne vrste posegov, zahtevajo opazne spremembe, za katere se že na prvi pogled vidi, da so rezultat plastične kirurgije, saj se njim prav to zdi lepo.

Umetne ustnice in prsi

Najpogosteje si pripadnice tega novega lepotnega gibanja občutno povečajo ustnice in prsi. Pogosto si povečane ustnice še poudarijo s tetoviranjem njihovega roba. Pri povečavi prsi prednjačijo vsadki okrogle oblike, ki so v primerjavi s kapljičnimi veliko bolj očitni. Seveda pa bi bila zmerna povečava prsi premalo – večina se jih odloča za vsaj dve košarici večje.

Zrele ženske nasprotujejo

Največji kritik te lepotne modne muhe so ženske nad tridesetim, saj mlajše opozarjajo na to, da bodo te operacije čez nekaj let najbrž videti zelo slabo, če jim ne bodo sledile dodatne, korekturne. Psihologi izpostavljajo drug vidik, ki pa je najbrž še bolj škodljiv – za mlade ženske naj bi to bila hitra in preprosta pot do boljše samopodobe, ki pa bo zbledela takoj, ko bo zbledela lepota. To vodi v začaran krog težav in operacij, obenem pa v družbi poveličuje napačne vrednote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.