Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Koliko časa ženske lahko trpijo v petah?

čevli Imaxtree
Za lepoto vse, pravijo nekatere, ko kljub bolečinam še kar vztrajajo in vso noč preplešejo v vrtoglavo visokih petah.

Za večino žensk so čevlji z visokimi petami del vsakdana ali pa vsaj del kombinacij za zabave in posebne priložnosti. In če se prištevate med tiste, ki v njih lahko preživijo brez bolečin in žuljev, se uvrščate v manjšo skupino srečnic. Večino žensk namreč, kot je pokazala raziskava britanske Univerze v Hertfordshiru, nošenje pet hitro spravi v slabo voljo.

Neznosne bolečine naj bi se pojavile po dveh urah in 47 minutah nošenja visokih pet, in prav to je prelomni čas, ko večina žensk nad petami in bolečinami obupa ter presodi, da je čas za udobnejšo obutev – za balerinke ali sandale in škornje z ravnim podplatom.

Izkušenejše si bolečine lajšajo z uporabo silikonskih blazinic, zelo učinkoviti so tudi geli za preprečevanje žuljev, kar nekaj žensk pa se v izbranih čevljih po stanovanju sprehaja že dan pred zabavo, piše Daily Mail.

Jih tudi vi nosite s seboj?

Rezervne čevlje brez pet s seboj nosi kar 67 odstotkov žensk, je pokazala raziskava. Vsaka tretja pa raje kot klasične pete izbere čevlje z debelejšim podplatom, v katerih so bolečine manjše, hoja pa stabilnejša, dodajajo raziskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.