Magazin > Lepota & telo
2309 ogledov

Koliko oreščkov lahko pojemo?

oreščki Shutterstock
Oreščki so odlično živilo za izboljšanje koncentracije, zato jih je dobro grizljati tudi med službo ali učenjem. Ampak koliko jih lahko na dan zares pojemo?

Lešniki, mandlji, brazilski oreščki, arašidi in drugi oreščki vsebujejo veliko kakovostnih hranilnih snovi, med drugim so bogati z zdravimi maščobami, vitamini in minerali pa tudi z esencialnimi aminokislinami, zaradi česar so varovalno živilo tudi za srce, ožilje in živčevje.

Nutricionisti vsakodnevno uživanje oreščkov priporočajo, a dodajajo, da je pri tem potrebna zmernost. Ker so zelo kalorični in vsebujejo veliko hranilnih snovi, je dovolj že približno pest oreščkov na dan, količine za manjšo kavno skodelico pa naj ne bi presegli. Ker pri grizljanju hitro pozabimo na količino, nutricionisti predlagajo, da si količino oreščkov predhodno odmerite v skodelico.

S suhim sadjem jih grizljajte med učenjem, s svežim s sadjem jih uživajte za malico, za zajtrk jih lahko primešate jogurtu ali kosmičem. Najbolje je, da izberete mešanico oreščkov in ji primešate semena buče, lana ali sončnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.