Magazin > Lepota & telo
147 ogledov

Končno agencija za močnejše manekenke

moda H&M
V New Yorku resnična dekleta že nekaj mesecev privablja modna agencija, ki med svoje članice sprejme le dekleta in ženske z oblinami.

Korak naprej v modnem svetu poskuša narediti modna agencija Jag Models iz New Yorka, ki se pri iskanju novih članic ne obregne ob konfekcijsko številko, odvečne kilograme ter maščobne zaloge na trebuščku, nogah in rokah.

Agencijo sta ustanovili Gary Dakin in Jaclyn Sarka (prej manekenki pri agenciji Ford Models), ki sta v svoj krog že vzeli 30 modelov, med njimi tudi Jennie Runk, ki je modni svet razburila v oglasu za H&M, v katerem se je pojavila v kopalkah. Številni so nizko cenovni modni znamki takrat očitali, da močnejši modeli za modne kampanje niso primerni. Jennie je za New York post povedala, da ji konfekcijska številka ne povzroča težav, nasprotno pa jo motijo prevladujoči modni standardi in negotovosti, povezane z modnim svetom.

Da modni svet potrebuje "debelejše" modele, govori tudi dejstvo, da so modeli z oblinami v New Yorku vse bolj iskani, to pa dokazuje tudi urednica ameriškega Glamourja Cindi Leive, ki za svojo revijo izbira prav takšne modele. Cindi pravi, da se pri modnih fotografiranjih ne bi smele delati razlike pri izbiri oblačil za suhice in tiste, ki so malo močnejše: "Oprijete obleke in krajša krila morajo nositi tudi ženske z oblinami," dodaja.

Komentarjev 4
  • prijatelj40 07:41 29.avgust 2013.

    to so postavce.....maš vsaj kaj za prijet..ne pa tiste treske...sory..

  • Skippy 17:52 28.avgust 2013.

    Takšne postave nekateri obravnavate kot "normalne" samo zadnja leta, ko se je pri nas zgodila amerikanizacija. Vse prej je to bilo debelo.

  • Ferluci 14:35 28.avgust 2013.

    Mislijo "debele postave". Če si močan, še ne pomeni, da si suh ali debel.