Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Kondomi dobri za nožnico

kondomi Shutterstock
Poleg tega, da varujejo pred spolno prenosljivimi boleznimi in nezaželeno nosečnostjo, so kondomi dobri tudi za zdravje nožnice, je pokazala najnovejša raziskava.

To so odkrili znanstveniki iz Pekinga, ki so v raziskavo vključili 164 zdravih žensk, starih od 18 do 45 let, ki niso uporabljale hormonske kontracepcije, piše Huffington post.

72 sodelujočih je kot kontracepcijo uporabljalo kondome, 57 druga mehanska kontracepcijska sredstva (maternični vložek, diafragmo), 35 pa metodo pazljivosti.

Pri ženskah, ki so uporabljale kondome, so strokovnjaki v vagini odkrili večje število dobrih bakterij lactobacillus, ki s pomočjo mikroorganizmov, ki proizvajajo laktično kislino in vodikov peroksid, v vagini vzpostavljajo naravno pH-ravnovesje 4,5.

Čeprav prisotnost omenjenih bakterij v nožnici ni najnaravnejša, znanstveniki pravijo, da pH, ki ga bakterije vzpostavljajo, preprečuje razvoj slabih bakterij, razvoj okužb, srbečico, nenavaden izcedek in neprijeten vonj. Koristne bakterije so povezali tudi z manjšo možnostjo za razvoj virusa hiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.