Magazin > Lepota & telo
56 ogledov

Kopalke po naročilu

Najaktualnejše kopalke, ki jih lahko kupimo prek spleta, so nedvomno kopalke Vic
1/12
Žurnal24 main
Veliko pripadnic nežnejšega spola meni, da je ponudba oblačil v naših trgovinah še vedno omejena.

Zato raje nakupujejo prek spleta in si omislijo tudi oblačila iz spletnih trgovin čez lužo. Ker prihaja poletje, smo preverili, kako je s spletnim kupovanjem kopalk; tistim, ki jih lahko kupimo prek spleta, pa smo poiskali primerljive kopalke domačih proizvajalcev. Katere so za vas, presodite same.

Nakupovanje z glavo
Nakup prek spleta ima kar nekaj prednosti, med drugim udobje domačega okolja in časovno neomejenost  izdelke lahko naročite ob katerikoli uri in dnevu v tednu. Za plačevanje v tujih spletnih trgovinah potrebujete kreditno kartico ali račun PayPal, blago pa vam dostavijo, kamor želite. Če z njim pozneje ne bi bili zadovoljni, ga lahko tudi vrnete in povrnili vam bodo kupnino. Na prvi pogled se zdi, da ima nakupovanje v tujih spletnih trgovinah še eno prednost: da je izjemno ugodno. Toda čeprav so cene večine blaga nižje kakor v slovenskih trgovinah, je treba vedeti, da se lahko izdelki kaj hitro precej podražijo – prišteti je treba namreč še stroške poštnine, davka in carine.

Pomembne mere
Ker pri naročilu prek spleta kopalk ne moremo pomeriti, se je treba za določitev ustrezne konfekcijske številke izmeriti. Medtem ko hlačke izberemo skladno s konfekcijsko številko, si moramo pri modrčku izmeriti prsni in podprsni obseg. Prsni obseg izmerimo čez najširši del prsi, podprsni obseg nam pove številko, ki je navedena pred kočarico – dobljena številka podprsnega obsega ustreza velikostim 70, 75, 80, 85 ... Tudi če je vaš obseg kje vmes (če izmerite na primer 77 cm), vam ustreza številka 75, saj so številke prilagodljive  zajamejo tudi 2 cm več/manj. Poznati pa morate tudi globino košarice; to dobite tako, da od prsnega obsega odštejte podprsnega. Če je rezultat od 12 do 14, imate košarico A, od 14 do 16 B, od 16 do 18 C, od 18 do 20 D. Modrček naj ima poleg tega pravilno širok trak, da se vam na hrbtu in ob straneh ne bo zarezoval v kožo in tvoril gub. Če imate velikost košarice B ali več, mora modrček hkrati podpirati prsi in biti udoben. Izmerite se večkrat, saj se velikost prsi spreminja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.